Megoldott

Jobbkéz elmulasztása, szabálytalan parkolási lehetőség

A XV. kerület Hartyán köz zsákutcájából kikanyarodva (kis ívben kanyarodva is) mindennapos probléma az, hogy az esetek többségében képtelenek betartani a jobbkéz szabályt a járművel a Zsókavár utca felől közlekedők, valamiért jóformán egyetlen úrvezető sem adja meg az elsőbbséget. Ugyan elvileg 30-as övezet, de a sebességkorlátot se tartja be senki, fekvőrendőr is csak a Nyírpalota út szervízútján van. Többször fordult elő már olyan eset, hogy hirtelen kellett állóra fékeznem, mert elrobogtak előttem úgy, hogy az elsőbbséget nem adták meg és centiken múlt a baleset.

A kereszteződés sorsát nehezíti még a szabálytalan parkolás is a kereszteződésben. A kereszteződés Nyírpalota-Hartyán sarkán pár hónapja kitették a megállni tilos táblát (hálás köszönet ezért), de sajnos a Zsókavár-Hartyán sarkára is elkél az leendő egyenrangú kereszteződés tábla oszlopára egy megállni tilos tábla is, hogy a mellékelt fotón látható, forgalmat akadályozó parkolás intézményét felszámoljuk. A Hartyán közben óvóda és iskola működik, így a reggeli csúcsidőszakban különösen parádés kerülgetni a szabálytalanul parkolókat.

Kérem, hogy hívják fel a figyelmet a jobbkéz szabályra, illetve szabálytalan parkolásra táblákkal, a sebességkorlátra bukkanókkal, útburkolati felfestésekkel, vagy egész egyszerűen tegyék védetté Zsókavár-Nyírpalota útvonalat a "félreértések" elkerüléséért. Sajnos egyetlen tábla sem jelzi, hogy jobbkezes utcákkal van tele a környék.

Probléma helyszíne
Budapest XV. kerület, Zsókavár u. 4

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Szabó Endre hozzászólt a bejelentéshez.

    Elfogadom a választ.
  • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Budapest XV. kerület, Hartyán köz-Zsókavár utca kereszteződésének forgalmi rendjével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

    A kereszteződések elsőbbségszabályozása az egye
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Hozzáteszem, ráadásul tűzcsap előtt is tilos parkolni.

    Ilyen helyeken a jobbkéz sajnos tényleg nehéz ügy szokott lenni...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem onnan nem hiányzik a megállni tilos tábla, mert a kereszteződés előtt 5 méterrel amúgy sem szabályos állni + a képen látok egy tűzcsapot is, ami szintén szabálytalanná teszi a képen látható...
  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Szabó Endre bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére