Megoldott

Szomorú állapotok a Kacajparkban

Anonim Járókelő

Az Erőmű utca - Baranyai utca - Bölcső utca - Hamzsabégi út közti tömb elvileg zárt, bekerített belső parkja - ami, ahogy neve is mutatja, többek között egy játszótér lenne - egyre elkeserítőbb állapotban van. Pedig néhány éve újíthatták föl.

- A padok, a növényzet, és maga a játszótér is romokban.
- Egyre több a hajléktalan. Az ivókutat már szinte csak ők használják mosakodásra, és a padokat is egész napokra elfoglalják. Sőt éjszakára is. Nagy élmény az éjszaka közepén arra ébredni hogy valaki egy szaftos káromkodás és túrházás után a pár méterrel az ablakod alatti falra csurgat...
- A legszembetűnőbb, egyelőre a képek is erről vannak, a rengeteg macska etetésük, ideszoktatásuk, végeredményben "tenyésztésük", egyes lakók (?) által, a többi megkérdezése nélkül. De még ha a ház lakói egyet is értenének ezzel, akkor sem szabályos egy önkormányzati területen.
- Ha 1 nőstény 1 évben csak egyszer fial le, az is évente többszörösére növeli a populációt. Az udvarban jelenleg több tucatnyi, senkihez sem tartozó, lakók által etetett macska van.
- Másrészt higiéniai, közegészségügyi kockázattal is jár ez, minden tele van eldobált élelmiszercsomagolással, kinnhagyott műanyagtálakkal stb. A képeken látható etetés, itatás, kint hagyott ételmaradékok (sőt, előrecsomagolt csirkecombok (!)) illetve sajnos kevésbé látszik ahogy egy hölgy parizert dobál a fűbe.

Az egyetlen dolog ami még a parkszerű működésre utal, hogy valóban nyitják és zárják a parkot virradatkor és sötétedéskor. Illetve néha sötétedés után, ami kisebb problémákat okoz az itt rekedt iszogató tiniknek, de szerencsére kimásznak, megoldják.

Így nem sok embernek van arra használni (pihenés, rekreáció, játék stb.) a parkot, amire való. Ilyenkor hol van az újbudai önkormányzat?

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Erőmű u. 5

Hozzászólások

  • Járókelő Ügykezelő lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm, sajnos nincs mit tennem, elfogadom a választ, megpróbálom legközelebb pontosabban dokumentálni a körülményeket.
  • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelettel:

    Bundi Piroska
    Budapest Főváros XI. kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal
    1113 Budapest, Bocskai út 39-41.
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére