Megoldott

Balesetveszélyes kereszteződés

Anonim Járókelő

A III. kerületi Mikoviny utcában a szokásjog szerint az északi oldalon parkolnak az autók, így az utca kétirányú forgalmú, de nagyrészt egysávos, azonban a kis forgalom és a random kihagyott helyek miatt ez kezelhető probléma. A Mikoviny utca Folyondár utcába történő betorkollásánál azonban ez forgalmi veszélyhelyzetet okoz, mert sokszor a torkolatig (akár az 5 méteren belül, szabálytalanul is) parkoló és a kikanyarodásra várakozó autók miatt nem lehet bekanyarodni a Mikoviny utcába, ami sokszor a már megkezdett forduló közepén derül ki (a Folyondár utcából nem lehet belátni egyik irányból) sem, ezért tolatgatni kell a Folyondár utcába vissza...emiatt a Folyondár utcában esetleg nagy sebességégel közlekedők vagy BKK buszok kényszerülnek hirtelen fékezésre.

A kereszteződés melletti folyondár utcai buszmegállók fokozzák a problémát, ha áll egy busz, még nehezebb kezelni a Mikoviny utca dugulását.

Megoldás lehetne a Mikoviny utca Folyondár utca felé eső 10-15 méterén mindkét oldalon megtiltani a megállást és várakozást (de csak itt, mert egyébként a lakók miatt meg kell tudni állni), így maradna hely ki- és bekanyarodni.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, III. kerület

Hozzászólások

  • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2300)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    Elvégeztük a III. kerület Folyondár ut
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére