Megoldatlan

Gubacsi Híd

A Gubacsi híd borzasztó állapotban van, ezt szinte már mindenki tudja, aki arra jár.
Amiért billentyűzetet ragadtam az elsősorban az, hogy a bicikliút világítására szolgáló lámpákból csak az Erzsébeti oldalon világít egy, valamint a Csepeli oldalon pislákol egy másik, a többi sötét. Ez már jó ideje így van, sőt olyat is tapasztaltam, hogy a közúti forgalom világítására szolgáló lámpák sem világítottak. Úgy láttam, hogy hónapokkal ezelőtt volt valamilyen lámpacsere, s ez után jelentkezett ez a probléma.
A másik nagy probléma, hogy a 2x1 sávos közút tele van kátyúkkal, felgyűrődésekkel és repedésekkel. Mikor legutóbb arra jártam narancssárga számokat láttam a kátyúknál, minden bizonnyal ez azt jelenti, hogy valami javítás fog történni, legalább is remélem. Véleményem szerint véglegesen a teljes burkolatcsere oldaná meg a problémát, bár ahhoz először a híd szerkezetét kéne felújítani.
A járdán még lyukakat is találtam, ahol meg lehet csodálni a híd alatt folydogáló Dunát. Szépen rohad a híd, egyszer tán majd le is szakad…
A híd alatt lehet látni, ahogy a vasbetonból, kilátszanak a rozsdásodó vasdarabok, az egyik képen még egy „szép” repedés is látható az egyik gerendán. A híd alatt is pont olyan „kellemes” rezgés észlelhető, mint rajta gyalogolva. Olya érzésem volt, mint ha le akarna szakadni.
A bicikliút maga a szégyen. 2012-ben adták át, már akkor sem értettem, hogy ha valamit megcsinálnak azt miért ilyen összegányolt munkával kell. Tele van puklikkal, mélyedésekkel, felgyűrődésekkel, egyszóval szétrázza a biciklit. Eső után napokig megáll a víz köszönhetően annak, hogy a lefolyók el vannak dugulva. Ami számomra érthetetlen, hogy minek festették fel a felezővonalat, ha utána szürke festékkel eltüntették azt? Az egész bicikli utat újra kellett volna aszfaltozni akkor mikor kiépítették, nem csak foltokban a legborzasztóbb hibákat.
Az Erzsébeti oldalon a híd végétől induló korlát rohad, több helyen már teljesen elrozsdásodott, erőteljesen megérett a cserére. A „Viszontlátásra Pesterzsébeten” / „Üdvözöljük Pesterzsébeten” táblát valami nem normális állat megint összefirkálta, pedig nem is olyan rég matricázták újra. Ezeket még most le kéne takarítani mielőtt odavonzza a többi firkálni vágyó állatot.
A Csepeli oldalon a „Csepel Árpád földje, a Magyar ipar bölcsője” üdvözlő táblát nem rég rakták oda a régi helyett, aminek nagyon örülünk is, de valami oknál fogva úgy gondolták, hogy a régi tábla alapját ott kell hagyni és körbe kell ültetni virággal, mintha annak ott lenne a helye. Remélem, hogy csak ottfelejtették nem pedig szándékosan hagyták ott és mihamarabb el fog onnan kerülni.
Az igazi megoldás a Gubacsi híd teljes felújítása lenne, amire gondolom, nem sok esély van, hiszen nem kevés pénzbe kerülne.

Végszóként kívánnék kellemes munkát annak, aki majd a levelemre válaszol, valamint azoknak, akik a híd közlekedhetőbbé tételén fognak dolgozni.
Köszönettel: Bardócz Csaba

Probléma helyszíne
Budapest XXI. kerület, Csepel, XXI. kerület

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2271)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A Gubacsi híd déli hídszerkezetének ke
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bardócz Csaba Úr!

    Köszönjük bejelentését. Tájékoztatjuk, hogy az Ön által jelzett hibát kijavítottuk.
  • Bardócz Csaba hozzászólt a bejelentéshez.

    Végre ég az összes :)
    Már csak a többi problémát kéne elhárítani...
  • Bardócz Csaba hozzászólt a bejelentéshez.

    Tegnap este 2 lámpa égett, 2 pislogott, még mindig semmi változás. :(
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bardócz Csaba bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    6
    Megoldott
    6

    Funkciótlan oszlop

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Németh Zs.
    Illetékes: Budapest Közút
    Stefánia út (XIV. kerület, Zugló)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Hiányzó közvilágítás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BDK Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft.
    Németpróna utca (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére