Megoldatlan

Gyalogosátkelő hiánya

Anonim Járókelő

A Batthyány utca és a Hattyú utca torkolatánál kialakított zöld felülettel megnövelt terecske nagy örömére szolgál a környékbeli lakóknak. A kis téren működik a nemrég átadott Vizivárosi Klub és egy nagyon népszerű pékség. Sajnálatos módon ezek az idősek és a kisgyerekes családok által kedvelt helyek a gyalogosátkelő hiánya miatt, veszélyesen közelíthetőek meg a Batthyány utca másik oldaláról. Különösen indokolt lenne zebra felfestése, mivel a Toldy Ferenc utcai Óvodából induló gyerekek is a Linzi lépcsőn át érkeznek a közkedvelt térre. A két oldal közti padka már akadálymentesítve is lett, ezért sem érthető, hogy a burkolatfestés még miért nem történt meg. Az autósok többnyire nem vesznek tudomást a járdán az átkelésre várakozó gyalogokoról. Sajnos az autós társadalom jelentős része ügyet sem vet a Batthyány utca alsóbb szakaszán, a Mária térnél elhelyezett sebességmérő kijelzőre sem, hiszen szankció nem jár utána, csak pirosra vált, ha az autós többel megy, mint 30 km/h. Javasolnám a szintben megemelt gyalogosátkelő kialakítását, mint a Donáti utca elején (szintén a Mária térnél). Bizonyára a „fekvőrendőrök” hatására csökkenne a környék gépjármű forgalma. Kérem, szíveskedjenek továbbítani levelemet az illetékes hatóságnak a környéken élő gyermekes családok nevében.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, I. kerület

Hozzászólások

  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    @Darázs Karcsi

    milyen szabály írja elő, hogy egy egyirányú, egysávos utcában a megengedett max. sebességgel haladva le kellene húzódnom a mögöttem idegeskedő elől?
  • Darázs Károly hozzászólt a bejelentéshez.

    TÖRZSMÓKUS

    Nem akadályozhatod, hogy megelőzzenek. Berlinben sem teszi senki.
  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    a Széna téri lámpa nem garantál semmit, legfeljebb esélyt ad. de utána még több mellékutcából érkezik forgalom, így sokszor több lámpaváltásnyi ideig nincs „lyuk”.
  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    a bejelentésben emlegetett (iskolaizebra-előtti) sebességmérőnél rendszeresen előfordul velem, hogy biciklivel az úttest közepén a mérő szerint 30±2 km/h-val haladok, és közben folyamatosan próbálnak...
  • Torma Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem. Pont arról van szó, hogy azon a helyen a gyalogos ad elsőbbséget, hiszen például egy jelzőlámpás kereszteződés "árnyékában" rendszeresen vannak olyan lyukak, amikor nincs forgalom.

    A Batthyány u...
  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    @Torma Dániel: de gondolom Berlinben nem reménytelen átkelni, mert van, aki megáll? itthon meg még a zebránál se :(
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Önkormányzata

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2249)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A bejelen
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Torma Dániel hozzászólt a bejelentéshez.

    Miért érthetetlen, hogy a szegély lesüllyesztették, de nem festettek oda (valamilyen) burkolati jelet? Talán azért, mert nem terveztek oda zebrát. Vagy csak még nem fejezték be az átépítést, a képen m...
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére