Megoldott

Gyalogosgyilkos kereszteződés

Frissítés:
nagyeszű sündisznócska hozzászólt a bejelentéshez.
2018. szeptember 30. 14:16
Tisztelt Budapest Közút!

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy legutóbbi levelük tartalmának ellentmondva "a kopott útburkolati jelek ismételt felfestésére - az idei évre tervezett közel 40.000 m2 útburkolati jel felújítása után, még szeptember hónapban" sem került sor, dacára annak, hogy az év eleje óta többször is jeleztük önök felé: a tavalyi kivitelezés után alig pár hónap alatt teljesen lekopott a gyalogátkelőhely felfestése.
Ismételten kérjük a zebra haladéktalan, ezúttal tartós módszerrel történő újrafestését! Kérjük, használják ki, hogy az időjárás is lehetővé teszi a művelet elvégzését, és ne télen kerüljön sor az újrafestésre, mint az a tavalyi évben történt! A jelenlegi, 2018. szeptember 30-i állapotról autóból és gyalogosként is készítettünk fotókat, ezeket csatoljuk.

Egyúttal várjuk állásfoglalásukat abban a kérdésben, melyre mindeddig nem érkezett válasz, történetesen arra, önök szerint egy úttorkolat és kanyar közelében optimális-e a gyalogátkelő elhelyezkedése, s nem volna-e szerencsésebb a két buszmegálló közé áthelyezni azt? A FLUO táblát a kanyarban lassítás nélkül áthajtó autós értelemszerűen nem észrevételezi, azt teljességgel figyelmen kívül hagyja, ebből következően a zebra hűlt helyén (boldogabb időkben a zebrán) átkelő gyalogos nem érezheti magát biztonságban. Legjobb tudomásunk szerint a Budapest Közút feladata, hogy a valós forgalmi helyzeteket figyelembe véve felülvizsgálja az útburkolati jelek elhelyezkedését, s azt a helyi lakosság részére az optimális biztonság nyújtása céljából módosítsa. Kérjük jelezzék, amennyiben ezen elképzelésünk téves.

Ezen túlmenően javasoljuk a torkolatban kialakuló forgalom gyalogosbiztonsági szempontból történő megfigyelését a helyszínen, munkaidő kezdete előtt és után, majd elemzését. Alábbi válaszukat ugyanis, melyben gyalogátkelőhely létesítését javasoltuk, sajnos nem áll módunkban értelmezni:
"a torkolatban a gyalogosok minimális várakozást követően biztonságosan keresztezhetik az útpályát gyalogátkelőhely kijelölése nélkül is."

Várjuk visszajelzésüket.
_______________________________________________________________________

Frissítés: 2018. június 12.
Az itt található egyetlen zebrát bár télen újrafestették, azóta gyakorlatilag ismét láthatatlanra kopott. Továbbá napi szinten tapasztalom a buszról leszállva, hogy az autósok inkább ráhajtanak a gyalogátkelőre, mint hogy átengedjék az éppen oda érkező gyalogost - de a megállóban várakozó busztól továbbhaladni persze nem tudnak. Talán ha a zebra nem a kanyarban, hanem a két buszmegálló között helyezkedne el, az sem fordulna elő rendszeresen, hogy a kanyart éppen bevevő autós fékezés nélkül hajtana át rajta.
___
A Törökbálinti út-Irhás árok kereszteződése napközben gyalogos szemmel értelmezhetetlen anomália. Sem járda, sem zebra, sem járdasziget nem ad még csak minimális biztonságérzetet sem itt, ahol ráadásként a Gazdagréti út révén egyszerre három (!!!) irányból érkezik a járműforgalom.
Egy körforgalom kialakítása a képen látható, percenként ismétlődő helyzeteket a járműforgalmat is megfelelő irányba befolyásolná.

Probléma helyszíne
Budapest Törökbálinti út 54

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Bejelentős Krizanna hozzászólt a bejelentéshez.

    "Tisztelt Adminisztrátor!

    A 31432 a 22321 és a 28455 számú (egymással azonos tartalmú) megkeresésekre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Tájékoztatjuk, hogy a Törökbálinti úton a gyalogos...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "Frissítés: 2018. június 12. Az itt található egyetlen zebrát bár télen újrafestették, azóta gyakorlatilag ismét láthatatlanra kopott. Továbbá napi szinten tapasztalom a buszról leszállva, hogy az autósok inkább ráhajtanak a gyalogátkelőre, mint hogy átengedjék az éppen oda érkező gyalogost - de a meg...

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • nagyeszű sündisznócska hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Közút!

    Sajnálattal vettük tudomásul, hogy legutóbbi levelük tartalmának ellentmondva "a kopott útburkolati jelek ismételt felfestésére - az idei évre tervezett közel 40.000 m2 útbur
    ...
  • nagyeszű sündisznócska visszajelzésére vár.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    JVBERi0xLjQKMSAwIG9iago8PC9UeXBlIC9YT2JqZWN0Ci9TdWJ0eXBlIC9JbWFnZQovTmFtZSAv
    SkkxYQovV2lkdGggMTY1MwovSGVpZ2h0IDIzMzgKL0JpdHNQZXJDb21wb25lbnQgOAovQ29sb3JT
    cGFjZSAvRGV2aWNlUkdCCi9GaWx0ZXIgL0RDVERlY29kZQ
    ...
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Az útburkolati jelek garanciális felújítását a kivitelező igazgatóságunktól megrendeltük, a kivitelezésre hamarosan sor kerül.

    A körforgalom létesítésének feltétele a Törökbálint
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés leírását "A Törökbálinti út-Irhás árok kereszteződése napközben gyalogos szemmel értelmezhetetlen anomália. Sem járda, sem zebra, sem járdasziget nem ad még csak minimális biztonságérzetet sem itt, ahol ráadásként a Gazdagréti út révén egyszerre három (!!!) irányból érkezik a járműforgalom. Egy körforgalom kialakítása...

  • nagyeszű sündisznócska hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Ágnes! Sajnos semmi, az itt található egyetlen zebrát bár télen újrafestették, azóta gyakorlatilag ismét láthatatlanra kopott. Továbbá napi szinten tapasztalom a buszról leszállva, hogy az autó...
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Matók Ágnes hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Bejelentőnk! Történt fejlemény a bejelentéssel kapcsolatban?
  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • nagyeszű sündisznócska bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére