Megoldatlan

Megközelíthetetlen óvoda, gyermekorvosi rendelő/tanácsadó, sztk

Az Őrjárat utcai óvoda az Őrjárat utca - Apolló utca kereszteződésében van. A kereszteződésben az Őrjárat utca felől van egyetlen kijelölt gyalogosátkelőhely, ahol a páros oldalon egy villanyoszlop ráadásként teljes takarásban tartja a gyalosogokat és közlekedő járműveket egyaránt. A közelben egyéb, biztonságos átkelési lehetőgés nincs! Sem az Őrjárat utca egyéb (óvodán túli) részein, sem a Szent Korona útja felől, de még a Széchenyi-Adria-Őrjárat felől sincs kijelölt gyalogosátkelőhely! Ezen az utcaszakaszon van többek között a házi gyermekorvosi szolgálat és tanácsadó rendelője, Sztk, kerületi mentőállomás, másik irányban bölcsöde, játszótér. Ezeket "védetten", kijelölt gyalogosátkelőhelyeket használva megközelíteni lehetetlen! Az Apolló utca forgalma jelentős, több autóbusz-járat is közlekedik ezen a vonalon. Gyalogosátkelőhelyek kijelölésére valamint ezek figyelmeztető táblákkal való megjelölésére lenne szükség a kisgyermekekkel illetve babakocsival való biztonságos közlekedés érdekében. Függetlenül attól, hogy a KRESZ előírásai szerint gyalogosként az úttest az óvoda (és rendelő és játszótér, stb) megközelítésére használható (hiszen a járda meghosszabbított szakasza), az útszakasz jelentős forgalmára tekintettel ez nem biztonságos. Az Apolló utca páratlan oldala - Őrjárat utca kereszteződésében egyébként is rossz a tereplejtés, ami miatt már gyenge csapadék esetén is hatalmas pocsolya alakul ki, amely tovább nehezíti a gyalogos közlekedést.

Probléma helyszíne
Budapest XV. kerület, XV. kerület

Hozzászólások

  • Lozsi Károly hozzászólt a bejelentéshez.

    Színes háttérrel ellátták a gyalogosátkelő táblát. :) Az is valami....
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    További átkelők is vannak de 100 méterrel feljebb! Csak gratulálni tudok ehhez. Leírhatatlan amit ezek művelnek évtizedek óta,csak szét kell nézni az utakon.
    Majd ha nem fizetem be az adómat amiből ez...
  • Molnár Melinda hozzászólt a bejelentéshez.

    Mint fentebb írtuk, tisztában vagyunk a KRESZ előírásaival, de sajnos jónéhány autós nincs...legalábbis a tapasztalat ezt mutatja. Azért tartjuk igazán sajnálatosnak, hogy ennyivel elintézik a dolgot,...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2176)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A KRESZ szerint:

    „A kijelölt gyalogos
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Molnár Melinda bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére