Megoldatlan

Káosz az Árpád fejedelem útján

Anonim Járókelő

Néhány nappal az Árpád fejedelem útjának forgalmi rend átszervezése után az alábbi észrevételeket tenném:

1. Az Árpád fejedelem útján érkezők, majd azon továbbhaladók nem kapnak megfelelő tájékoztatást a sávokról, csak jóval később.

2. A besorolás rendjét jelző táblán olvashatatlanul kis betűkkel szerepel a mindkét irányból behajtani tilos kiegészítő táblája. Az elválasztás alapján különleges forgalmi sáv lenne a külső, de a tételes felsorolásból egyiknek sem felel meg (autóbusz-forgalmi sáv, autóbuszöböl, kapaszkodósáv, előzési sáv, gyorsító- és lassítósáv, kerékpársáv).

3. Az útburkolati jel szerint a külső sávból a következő kereszteződésben csak jobbra szabad kanyarodni. Aki véletlenül átsorolt, az a záróvonal miatt már nem sorolhat vissza.

4. Kicsit későbbi felfestés szerint mégis szabad lenne továbbhaladni egyenesen. Kötelező haladási irány táblák nincsenek kihelyezve.

5. Nem is kanyarodott le senki jobbra, ráadásul ha korábban elrontottuk, be lehet sorolni a belső sávba.

6. A következő útburkolati jel szerint a külső sávból már tényleg csak jobbra lehet kanyarodni.

7. Itt sem kanyarodik le senki, sőt, megint be lehet sorolni a belsőbe, de aki kint marad, annak most már tényleg le kell kanyarodnia a következő útburkolati jel szerint.

8. Mégsem kanyarodik le senki, sőt, újra be lehet sorolni.

9. Megint lekanyarodni szabad csak a külsőből az útburkolati jel szerint.

10. Kötelező haladási irány egyenesen, itt tehát nem is szabad lekanyarodni az egyirányú utcába, viszont ismét be lehet sorolni a belsőbe.

11. Itt már tényleg többen lekanyarodnak. A külső sáv fölötti tábla álló helyzetben már olvasható lenne. A besorolás rendjét jelző táblán nem szerepel autóbusz forgalmi sáv, az útburkolati jel mégis kerékpárosok által is használható autóbusz forgalmi sávot mutat.

12. Újabb különleges forgalmi sávra utaló tábla, miközben az útburkolati jel szerint kerékpárosok által is használható autóbusz forgalmi sáv a külső. A kiegészítő tábla már olvasható, rajta "KIVÉVE BUSZ, TAXI, KP, MKP". A táblának van prioritása, ezért az alábbi járművek mégsem haladhatnak rajta:

* a menetrend szerint közlekedő trolibusz, villamos, a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű
* külön jogszabály alapján rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt
** sürgősségi betegellátásra rendszeresített gépjármű,
** hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság és a tűzoltó egyesületek közvetlen helyszíni beavatkozására rendszeresített gépjárműve,
** a rendőrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ágának közvetlen helyszíni beavatkozásra rendszeresített gépjárműve,
* a betegszállító gépjármű,
* a kétkerekű segédmotoros kerékpár

Rá szabad viszont hajtani állati erővel vont járművel.

13. A lekopott BUSZ feliratnál csak ideiglenesen lehet kisorolni a külső sávba egy rövid szakaszon. A már repedezett járda és az aknák fedlapjai nem fogják sokáig bírni a rajtuk kerülő buszokat.

14. Ha tényleg különleges forgalmi sáv vagy a buszsáv lenne a külső, akkor a megszűnését külön jelölni kellene. A táblán viszont eggyel kevesebb sáv látható, mint amennyi fel van festve.

15. A fényjelző készülék mellett elhelyezett kiegészítő lámpa „BUSZ” felirattal időnként a nem létező buszsávnak ad szabad jelzést a hiányzó megállás helyét jelző vonalnál.

16. A besorolás rendjét jelző táblán a külső sáv egyenesen haladó, tiltást tartalmazó ágához került az ÜSTÖKÖS UTCA felirat, és a jobbra kanyarodóhoz a MARGIT KÖRÚT, ami azt jelentené, hogy a Margit körúthoz az első helyen érdemes lekanyarodni jobbra, de az Üstökös utca csak a tiltás alól mentességet élvező járművekkel közelíthető meg ebből az irányból.

A fentiek alapján nem teljesen világos számomra, hogy mi volt a változtatás célja, ezért nem tudom megítélni, hogy azt mennyire sikerült megközelíteni, mindenesetre a jelenlegi állapot számos szabálytalanságot, ellentmondást és egyéb furcsaságot tartalmaz. Kérem a fentiek figyelembe vételével a forgalmi rend és a jelzések felülvizsgálatát.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Árpád fejedelem útja 20

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A Budapest Közút Zrt. magyarázatot adott minden pontra, miszerint nem ildomos a bejelentés.
  • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 20537-es számú ügyre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Az Árpád fejedelem útján Ön által kifogásolt forgalmi rend bevezetésekor az volt a célunk, hogy az Árp
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Haris Gergely elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Utolsó kép.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Még egy folytatás.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Képek folytatása.
  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére