Megoldott

Kerékpáros közlekedési (tábla) probléma az Árpád híd felhajtójánál

Kedves Járókelő!

Az Árpád híd pesti oldali felhajtójánál a felújítási munkák végeztével felemás, veszélyes közlekedési szituációt hagytak maguk mögött az útfenntartók. A veszély a Váci út felől az Árpád hídra vagy fordítva haladó kerékpárosokat érinti.
Az egyik irányból (Népfürdő u. felől) ki van téve az autósoknak az elsőbbségadás + bringasáv tábla, ezek az autósok meg is állnak (többnyire) a keresztbe haladó bringásoknak. Azonban az áthajtó a másik irányból (a Róbert Károllyal párhuzamos bringa + gyalogos táblás útvonal felől) már nincs jelölve. Régen itt is volt tábla, most azonban csak egy gyalogátkelőhely jelzés van a jobbra a felhajtóról lekanyarodó autósoknak.
A kerékpáros, aki mindkét irányból szokott ott közlekedni, azt gondolja, hogy neki elsőbbsége van, az autós meg jól elüti, mert nekik meg csak gyalogátkelő van jelezve. Szemtanúja voltam, amikor majdnem nekiment a bringásnak az autós szánt szándékkal, mert az nem szállt le a zebra melletti (amúgy zebrán túli) nem jelzett bringasávban.
Fényképeket készítettem a helyszínről.

Köszönettel, Boncsér Zoltán

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Róbert Károly krt. & 90018 & Árpád híd

Hozzászólások

  • Bardócz Csaba lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Tájékoztatjuk, hogy a bejelentés megtételekor a Róbert Károly körút még munkaterület volt, azaz a létesítmény még nem volt készen. Az Ön által jelzett problémák azóta megoldódtak,
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Boncsér Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére