Megoldott

parkolás sárga megkülönböztető jelzéssel

Rendszeresen tapasztalom, hogy a JCDecaux autói járdán parkolnak. Ahogy a csatolt képeken látszik, a Várfok utcában úgy álltak meg, hogy a járdából kb 60 cm marad, de azt is használták a munkavégzéshez. Az érintett utca buszvégállomás jelentős gyalogos forgalommal. A járdán parkolás itt a gyalogos forgalmat jelentősen akadályozza.

A lenti jogszabályok alapján úgy gondolom, a cég nem végez olyan feladatot, amihez a megkülönböztető jelzés használata indokolt. Nehezen indokolható, hogy a reklámtáblák cserélje és tisztítása besorolható a 12/2007. (III. 13.) IRM r. 9. § (1) által felsorolt feladatok közé.

Ezen kívül, ha jogosan is használná, a KRESZ 50. § (2) paragrafusa alapján csak akkor állhat meg tiltott helyen (jelen esetben a járdán), ha ott "a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti és a forgalmat lényegesen nem akadályozza". A mostani esetben ez sem teljesül.

Kérem felülvizsgálni, hogy a cég autói jogosan használják-e a megkülönböztető jelzést, valamint jogosan foglalják-e el szinte az egész járdát.

12/2007. (III. 13.) IRM rendelet a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól
9. § (1) Nem kell hatósági engedély a figyelmeztető jelzést adó készülék felszereléséhez
a) az út, úttartozék vagy közmű építésére, ellenőrzésére, fenntartására (javítására), illetőleg tisztítására szolgáló járműre,

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól (KRESZ)
50. § (1) [...a végzett tevékenységek felsorolása...]
(2) Az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott tevékenységet végző jármű vezetője, ha ez a munka végzése érdekében elkerülhetetlen, a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti és a forgalmat lényegesen nem akadályozza,
d) olyan helyen is megállhat, ahol az egyébként tilos;

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Várfok u.

Hozzászólások

  • Bardócz Csaba lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Kollégáink nevében is elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért. A jövőbeni munkavégzést olyan időpontra próbáluk ütemezni, amikor a legkevésbé zavarjuk az utazóközönséget.

    Ü...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • p k hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem pedig senki ne parkoljon a járdára, kivéve mentőt, tűzoltót, és rendőrt INDOKOLT ESETBEN, vagyis vészhelyzetben.
  • Tóth K. hozzászólt a bejelentéshez.

    Inkább örüljünk, hogy jobb állapotban vannak a várók.
  • anonymus anonymus hozzászólt a bejelentéshez.

    T.Bejelentő. jómagam is láttam már ezeket az autókat Budapest szerte ill a munkatársaikat is munka közben,sőt párszor beszéltem is velük pár mondatot, és bátran mondhatom önnek hogy maximálisan készs...
  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: JCDecaux

  • Töreki Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére