Megoldatlan

hibás tábla

A Döbrentei téren a Duna felől a Hegyalja út felé haladó, villamost keresztező forgalom számára hibás tábla van kihelyezve: az elsőbbségadás kötelező tábla a villamoskeresztezés elé van kihelyezve, ami alá egy kiegészítő tábla van, ami arra utal, hogy az útpályától elválasztott villamosvágány keresztezi az utat. Ugyanakkor a Krisztina körút előtt ismét ki van téve a háromszög.
Mivel a KRESZ 28. § (1) -ból következik a villamos elsőbbsége, ide nem indokolt még egyszer kirakni a háromszöget, helyette a villamos keresztezés veszély táblát kellene kirakni.

Az ide kihelyezett sárga villogó szintén nem megfelelő, mivel megtévesztő, a gépjárművezetők azt gondolhatják, hogy villamos fedező jelzővel van dolguk, amely pirosan fog villogni a villamos érkezésekor. Kérem ezt villamos fedezőjelzőre kicserélni.

A Duna felől az a sáv, amelyikből a Hegyalja út felé lehet kanyarodni, el van korlátozva, így az Attila úti csomópont torlódásakor itt is feleslegesen feltorlódik a forgalom, a Hegyalja út felé kanyarodók már jóval korábban elmehetnének balra, ha nem lenne elkorlátozva a forgalmi sáv. Amennyiben nincs műszaki oka, kérem ezt forgalmi sávvá visszaalakítani. Ha mint forgalmi sáv nem alakítható ki, akkor kérem zöldfelületté alakítani.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Döbrentei tér 4165

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Kiss Gábor Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Megoldatlan.
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Az Ön által jelzett helyszínen, a Döbrentei téren a villamos keresztezés elé az elsőbbségadás kötelező tábla forgalombiztonsági szempontból került kihelyezésre. Ennek két oka is v
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Haris Gergely elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Kiss Gábor Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére