Megoldott

Hiányzó Elsőbbségadás kötelező tábla

Mindennapos probléma, szerintem a környéken autózók már számtalanszor találkoztak vele.
A József utca (8. kerület) fontos szerepet játszik a környék közlekedésében, ha valaki valamelyik itteni mellékutcába szeretne eljutni a sok egyirányú utca közül.
A probléma tapasztalataim szerint elsősorban a Rigó utca és a József utca sarkán van. Amennyiben az autózó a József körút felől érkezik a József utcán, az egyébként egyirányú és jóval kisebb forgalmú Rigó utcánál a kikanyarodó járműveknek elsőbbséget kell adnia, mivel jobb kéz szabály szerint kell eljárni a szituációban, tekintve hogy a Rigó utca felől nincs sem STOP, sem Elsőbbségadás kötelező tábla a kikanyarodó járműnek.
Az egyébként tehát jóval forgalmasabb József utcán így rengetegszer van kavarodás és agyalás, ha a Rigóról valaki ki akar kanyarodni, főleg ha netán még egy-egy gyalogos is bekavar a szituációba (ami igencsak általános).
A kereszteződés tehát akár balesetveszélyesnek is mondható, hiszen a Rigó utcáról bárki kikanyarodhat szinte komolyabb odafigyelés nélkül, tekintve hogy elsőbbsége van a József utcáról a körút irányából érkezőkkel szemben, akik szerintem sokszor ezt még talán nem is sejtik.

Másik apróság, hogy a Rigó utca felől, (ahonnan a kép is készült) a kék tábla alatti balra mutató nyilat előszeretettel értelmezik sokan Kötelező haladási iránynak, pedig nem az - a József utca két irányú, nyugodtan lehet jobbra is kanyarodni a Rigó utcáról a Német, Víg, stb. utcák irányába a József utcán. Talán sokat segítene ha ezen valamit változtatnának.

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, VIII. kerület

Hozzászólások

 • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Cím!

  Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (1805)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

  A VIII. kerület Rigó utca fontos kö
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Tóth Béla hozzászólt a bejelentéshez.

  Ott nem hiányzik a tábla, ott pontosan jobbkézsszabály van, csak a sok tahó, aki jön a József utcán, leszarja.

  Alaposan meg kellene büntetni őket.
 • Kis Pista hozzászólt a bejelentéshez.

  hm... a jobb kéz szabály használata ismeretlen? Nem értem, aki ne ismeri a kreszt az ne csak autóba ne üljön, de biciklire sem!
  "A kereszteződés tehát akár balesetveszélyesnek is mondható, hiszen a Ri...
 • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Szabics Máté bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére