Megoldatlan

Fehérvári úti villamosok - piroshullám

A múlt héten volt "szerencsém" végigutazni a 47-es villamossal Budafok, Városház térről a Deák Ferenc térig. A vonalat gyakran használó ismerőseim már előre figyelmeztettek, hogy készüljek fel, mert több időt fogunk állva tölteni azzal a járattal, mint amennyit haladással, így úgy gondoltam teszek egy érdekes számítást. Stopperrel lemértem, hogy a jármű mennyit áll a megállókban az utascsere befejezése után pluszban, valamint egyéb piros lámpáknál, ahol egyébként megálló nincsen.
Nos, az eredmény: a papíron 34 perces menetidőből (amit meglepő módon tartott a járat) 4 perc 7 másodpercet tölött fölösleges álldogálással a szerelvény, ami a menetidő több mint 10 százaléka!
Nem tudom, hogy mit gondolnak (az egyébként luxusautókkal közlekedő) illetékesek, hogy hogyan fogják rávenni a lakosságot a tömegközlekedés használatára, de ilyen botrányos szolgáltatással biztosan nem! Nem igazán értem, hogy a teljesen jelentéktelen forgalmú Albertfalva utcánál vagy Fonyód utcánál miért a százakat szállító villamos áll a piros lámpánál hosszú másodperceket, miközben keresztben mindössze néhány autó halad el ezidő alatt. Különösen bosszantó és érthetetlen az utóbbi kereszteződés, ahol a villamos 30 másodpercel korábban (!) kap tilos jelzést, mint a vele párhuzamosan haladó közúti forgalom!!! (Ezt mégis hogy képzelik!?)
A többi keresztútnál sem jobb a helyzet, Az Andor utca, az Etele út, a Hauszmann Alajos utca, a Bocskai út, stb. mind mind úgy van programozva, hogy a villamos tilos jelzésre ér oda és várakozni kényszerül, de még az egyszerű gyalogátkelő helyek is (Csonka János térnél, Gárdonyi térnél, Fővám térnél) is feltartják az összes itt közlekedő villamost.
Tovább ront az utasok "komfortérzetén" (már akinek még van ilyen egy majdnem 40 éves csotrogányon utazva), hogy a járművezetők az elmúlt hét mínusz 10 fokos hőmérsékletében is végig nyitott ajtókkal várták ki ezeket a bosszantóan hosszú másodperceket, így jól átfagyott mindenki, aki volt olyan "bolond", hogy ezt a járatot választotta.
Szeretnék választ kapni az illetékesektől arra, hogy mikor hangolják át a 47-es villamos vonalán a jelzőlámpákat úgy, hogy az mindenhol szabad jelzést mutasson, jelentősen csökkentve ezzel a nagyon hosszú menetidőt!

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Fehérvári út 192

Hozzászólások

  • Bardócz Csaba lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Fonyódi Gergely hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Járókelő.hu!

    Sajnos úgy látszik nem méltatnak válaszra minket az illetékesek, így lassan le lehet zárni az ügyet megoldatlanul :(
    Köszönöm a közbenjárást!

    Üdv,
    Gergő
  • Fonyódi Gergely hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt BUDAPEST KÖZÚT Zrt!

    Kicsit kivártam a válasszal, teszteltem, vajon mennyit számított az említett lámpakorrekció, de rá kellett jönnöm, hogy semmit, illetve félek, hogy nem értették meg egész
    ...
  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    Ahhoz űrtechnológia kéne, hogy a lámpákat legalább a kis forgalmú csomópontokban maga a villamos kapcsolja? Nem kell előre sakkozni a lehetőségekkel: ha jön a villamos, kapjon szabadot, ennyi.
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A 47-es villamosvonal Fehérvári úti hangolásával és eljutási idejével kapcsolatos észrevételére az alábbi választ adjuk:

    Az útvonalak tervezésekor, a kereszteződésekben a szabadj
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0002627/2017

    budapest@jarokelo.hu

    Tárgy: tájékoztatás

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett "Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (17406)" tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatba
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Le Marietta hozzászólt a bejelentéshez.

    Idézet egy korábbi válaszból: "Egy ilyen csomópontban a jelzőlámpás irányítás kialakításakor fontos, hogy a közösségi közlekedés járművei a lehető legkisebb akadályoztatást szenvedjék el, hogy a közút...
  • Fonyódi Gergely hozzászólt a bejelentéshez.

    Kiss Sanya: nem öllek meg még verbálisan sem, nem szokásom agresszívnak lenni senkivel, csak azért, mert nem értünk egyet.
    Az észérveket felsorakoztató vitának vagyok a híve...
    Viszont nem értek egyet
    ...
  • Danó Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Az a majdnem 40 éves csotrogányok, közel 50 évesek de végül is mindegy az ügy és probléma szempontjából. Remélem felújítva (a 38 darab) "automatice visszazáródó" ajtókkal készül majd.

    Egyébként szeri
    ...
  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    Igenis elvárható, hogy a kötöttpályás járműnek még 10%-ot se kelljen várni, hanem hozzá igazítsák a lámpaprogramot.
  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    A 4/6 zöldhullám lényege nem a pár perc időnyereség volt, hanem a kapacitásbővítés, ami vitán felül szükséges, viszont más módon nem megoldható. Az, hogy felszabadult egy milliárdos értékű villamos a...
  • Kiss Sanya hozzászólt a bejelentéshez.

    10% várakozás szerintem nem rossz. Azt nem közölted, hogy mikor utaztál, ugyanis nem mindegy, hogy csúcsidőben vagy az éjszaka közepén közlekedtél. Autóval érzésre 40-50% körül van csúcsidőben a várak...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Fonyódi Gergely bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére