Megoldott

visszakanyarodási lehetőség

Korábban már bejelentettem ezt az esetet, de a válaszuk alapján szerintem összekeverték az Ipar utcát a Haller utcával, ezért küldöm újra, kérem legyenek szívesek a felvetést megfontolni.

A Soroksári úton északi irányból érkezve, a Boráros tér elhagyása után, először az Ipar utcába lehet bekanyarodni balra (utána Dandár utca, majd Haller utca). Ilyenkor a szemből jövő forgalom pirosat kap, míg a balra kanyarodók zöldet. Az lenne a kérdésem, megoldható-e, hogy itt ne csak balra, hanem vissza is lehessen kanyarodni. Ennek több előnye is lenne, pl közvetlenül elérhetővé válna kocsival a Boráros tér, a Tinódi utca, a Gabona utca és az Angyal utca, valamint a Liliom és Vaskapu utcák kisebb szakaszai. Jelenleg ezek a helyek csak úgy érhetőek el autóval, ha az ember körbemegy az Ipar utca -> Mester utca útvonalon, az Angyal utca eléréséhez pl ez nem elég, ott: Ipar utca -> Mester utca -> Tinódi vagy Liliom utca, szervízút, majd Angyal a sor, tehát hatalmas kerülő, ezek az autók teljesen feleslegesen járják végig a mellékutcákat és pöfékelik tele a környéket, tartják fel ott a forgalmat.

Kérem gondolják át a felvetést, mivel a Soroksári úton, mikor az autósok balra kanyarodnak az Ipar utcába, a délről érkezők úgyis pirosat kapnak, őket azzal senki nem tartaná fel pluszban, ha az északról érkező forgalom kapna még egy táblát, ami engedélyezi a visszafordulást és ezzel tehermentesítene sok kisebb mellékutcát.

Kis kiegészítés: az Ipar utca egy egyirányú utca, ha valaki oda bekanyarodik egy zöld jelzés alatt, akkor a visszakanyarodók nem tartanak fel senkit ugyan azon zöld jelzés alatt, mivel se keresztforgalom, se az egyirányú utcából kikanyarodók nem jöhetnek itt.

Az Önök korábbi, és szerintem az utcákat keverő válasza, amiért újraküldöm a bejelentést: "A Soroksári útról balra nagyívben az Ipar utcába kanyarodókkal egy időben kapnak szabadjelzést az Ipar utcából jobbra kihajtók, így azokkal konfliktusban lennének a visszakanyarodó járművek. Ezért csak külön fázisban lenne megoldható a visszakanyarodás, ami egy minimális zöldidő mellett is vagy a balos irány vagy a Soroksári úti irány zöldjének csökkentésével járna. A balos irány zöldideje már így is kevés, és a Soroksári úti kapacitás sem csökkenthető, így a kért módosítást bevezetni nem tudjuk."
(Úgy gondolom ez a válasz a Haller utcára vonatkozik, ami teljesen korrekt is ezesetben).

A bejelentés megoldásában résztvevők segítségét előre is köszönöm! (a csatolt kép az említett kereszteződésben készült - Soroksári út - Ipar utca)

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Soroksári út 18

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Bp Sentinel hozzászólt a bejelentéshez.

    A bejelentés megoldott, mert megcsinálta a BKK! :)
    köszi
  • Bp Sentinel visszajelzésére vár.

  • Haris Gergely megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Elnézését kérjük, előző válaszunk megadásakor valóban félreértés történt, melynek következtében nem az Ön által említett kereszteződésben vizsgáltuk meg a visszafordulás lehetőség
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Ferenc Gábor hozzászólt a bejelentéshez.

    Teljesen jogos észrevétel Bp Sentinel részéről, mivel itt szembeforgalom nincsen, hisz az Ipar utca egyirányú, így a Soroksári úton való visszafordulást nem zavarja semmilyen autóforgalom. Ráadásul re...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bp Sentinel bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Kidöntött poller.

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
    Ferenc tér (IX. kerület, Ferencváros)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Kidöntött poller

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
    Ferenc tér (IX. kerület, Ferencváros)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Kidöntött poller

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
    Ferenc tér (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére