Kiegészítésre vár

Ellentmondó közúti jelzések - Soroksári

Anonim Járókelő

Budapest 9. kerület Soroksári úton rögtön a Tagló utcát elhagyva a képen is látható módon egymásnak ellentmondó közúti jelzések vannak kihelyezve ami ellentmond a 20/1984 KM rendelet 11. § (3) b) pontjának miszerint "Tilos egymásnak ellentmondó közúti jelzések (közúti jelzőtábla és jelzőtábla, jelzőtábla és útburkolati jel, fényjelzőkészülék és jelzőtábla, vagy útburkolati jel és forgalomirányító fényjelzőkészülék fényjelzése) együttes alkalmazása." (Forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=98400020.kmb)

Az út felfestéséből az következne, hogy a Soroksári útról szabad jobbra befordulni a Hentes utcára, azonban a Soroksári és a Tagló utca sarkán lévő egyik villanyoszlopon a besorolást jelző táblával együtt egy kötelező haladási irány egyenesen tábla is el van helyezve ami viszont tiltja a jobbra kanyarodást.

Tekintve, hogy ez az út egyébként tudomásom szerint jogosítvány szerzésnél forgalmi vizsga útvonal is ez különösen probléma.

Másrészről pedig a Hentes utca meglehetősen szűk így a tiltás még indokolt is lehet viszont akkor az út felfestését és a besorolást jelző táblát szükséges korrigálni.

Ha a Soroksári útról jobbra, a Hentes utcára a bekanyarodást engedélyezni akarják, akkor a kötelező haladási irány táblát el kell távolítani.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Soroksári út 104

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Egy balra kanyarodni tilos tábla esetleg szóba jöhetne a kötelező haladási irány egyenesen helyett vajon?
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Péter! Köszönöm a hozzászólást, ez valóban elkerülte a figyelmem nekem és barátomnak is úgy tűnik :) Így már valóban egyértelmű a helyzet és alaptalan a bejelentésem. Köszönöm!
  • Fischer Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Bejelentő!

    Két dolog valószínűleg elkerülte a figyelmét:
    1. A kötelező haladási irányt jelző táblát mindig közvetlenül a kereszteződés előtt kell elhelyezni, hatálya csakis arra a kereszteződé
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a segítséget!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A pontos címet a bejegyzésemben is említettem: Budapest 9. kerület, Soroksári út és Tagló utca sarka. Itt van a tábla ami ellentmondásos a Soroksári útról a Hentes utcára kanyarodás tekintetében és sé...
  • Fischer Péter megváltoztatta a bejelentés helyét "Eger, Klapka György u. 10, 3300 Hungary (47.89800148, 20.37744398, 13)"-ról "Budapest, Soroksári út 104, 1095 Magyarország (47.46061094, 19.08224504, 16)"-ra.

  • Dr. Bede Péter József megváltoztatta a bejelentés állapotát "Feldolgozás alatt"-ról "Kiegészítésre vár"-ra.

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Bejelentő!
    Kérjük, kommentben vagy emailben a kerdes@jarokelo.hu címre küldött üzenetben add meg a probléma pontos címét, hogy ezzel is segítsük az illetékes gyors és hatékony munkavégzését.
    H...
  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére