Megoldásra vár

Beugró köztisztaságának hiánya

Anonim Járókelő

A tárgyban említett beugró (a 42-es házhoz képest a 40-es háznál jóval kiszélesedik az utca) semmilyen a közterületnek tisztaságát megőrző vagy annak rongálását/piszkítást megelőző eszköz nem található.
Köztudott, hogy a Wesselényi utca környékén több szórakozó helység is található. Az ide tartó és főleg az innen távozó személyék, illetve az otthon nélküli hajléktalanok feltehetőleg a túlzott alkoholfogyasztás és a társadalmi normák levetkőzése hatására, valamint közmellékhelység hiányában, ebben az egy beugróban sűrűn oldják meg szükségleti problémájukat, melyet természetesen nem takarítanak el maguk után. Ezzel piszkot és mérhetetlen bűzt hagy az utcán.
A beugró továbbá remek helyszínül szolgál a gátlásaikat levetkőzött személyek vandalizmusának kiéléséhez, mellyel komoly károkat és oda nem illő grafitikkel csúfítják egyaránt a 40-es és a 42-es ház a beugróhoz tartoó oldalát.
Jelenleg a 42-es ház beugróhoz tartozó fala a 2023-ban elnyert Nobel-díjas magyar kutatók profil utcafestésével van díszítve. Egyelőre még csak kis rongálások történtek, azok is a fal alsó részén mellkas, szem magasságban. Az említett rongálások és grafitik még az új falfestés előtt voltak a falon. Tehát, ezeket a rongálásokat kisebb nagyobb sikerrel kijavították, eltüntették az új falfestés készítésekor.

Miért kifejezetten ez a beugró?
A környező sarkokon (Wesselényi utca és Kertész utca kereszteződés, Wesselényi utca és Akácfa utca kereszteződés) nem tapasztalunk hasonló károkat és mocskokat. Miért van ez?
Mindkét sarok közel jól kivilágított, illetve mindkét kereszteződés közvetlen közelében, de inkább közvetlen a sarkon forgalmas szórakozóhelység található, mely visszatartja a rongálót illetve a "piszkítót" (szükségleti gondjait közterületen végző személy), hogy közönség előtt végezze az említett tevékenységeket. Ezen felül mindkét kereszteződés egyik sarkán forgatható, nagy látószögű közterület megfigyelő kamera található, mely ugyanolyan hatással bír mind a közönség visszatartó helye, azaz megfigyelés alatt nem szeretne a rongáló, "piszkító" szabálysértést elkövetni.
Az itt írt pontokat most állítsuk szembe a Wesselényi 40 és 42-nél lévő beugró helyzetével.
Az Akácfa és a Kertész utca közötti részen a páros számú oldalon a Wesselényi utcában nincs semmilyen vendéglátóhelység, illetve a túloldalon is csakis a 38-as házszámmal szemben lévő épülettől található az Akácfáig. Tehát az utcaszakaszon leginkább csak átjáró forgalom van az éjszakai órákban, nem alakulnak ki nagyobb tömegcsoportok. Továbbá ugyanezen szakaszon a közvilágítás gyenge, az utcaszakasz sötét az említett napszakasz idejében. Ezek a tények már erősen elősegítik, hogy a rongálók, "piszkítók" pár másodperc, percek alatt elvégezzék a dolguk, melyet elősegít tehát: jelentősen ritkább embersűrűség, azaz nincs aki észrevegye őket, megállítsa, vagy ítélkezzen felettük, továbbá ha látja is őket valaki, az sem láthatja biztosan, mert nincs megfelelő világosság az utcaszakaszon, mely egyben biztonságot nyújt az elkövetőnek.
Utolsó pontként pedig az említett két köztérfigyelő kamerából a Kertész utca felöli sarkon lévő, a beugró topológiájából adódóan "árnyékolt", a másik (Akácfa utca oldali kamera pedig olyan távolságban helyezkedik el a beugrótól, hogy az minden bizonnyal nagyon kis felbontásban látható. Illetve az említett fényviszonyok is hátráltatják annak megfelelő minőségű képkészítését, amihez még hozzájárul, hogy a beugrótól kezdve rézsút parkoló kezdődik az útszakaszon, tehát az ott megálló autók is "árnyékolják" a beugrót.

Mindezt összefoglalva szeretném kérvényezni, hogy az említett beugróhoz, egy az említett térfigyelő kamerákkal megegyezőt telepítsenek, illetve a közvilágítás fény-erejét kérem javítsák fel.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Wesselényi utca 42

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    [cid:image001.jpg@01DB0391.1B145460]

    Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága
    1076 Budapest, Százház u. 10.-18.
    Tel.:06-1-461-9040 e-mail: diszpecser@evkf.hu

    Tisztelt Járókelő Közhasznú Egyesület!

    Iga
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "1077 Wesselényi utca 40 és 42-es ház közötti beugró köztisztaságának hiánya"-ról "Beugró köztisztaságának hiánya"-ra.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Jarokelo.hu

    budapest@jarokelo.hu

    Azonosító: JAROKELO-BUDAPEST-00154427

    Tisztelt Járókelő Egyesület Ügyvivő!

    Hivatkozással JAROKELO-BUDAPEST- 00154427 azonosítószámú, Budapest VII. kerület Wessel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • I. Adrián elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

  • I. Adrián megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Elhagyott poller

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Garami Gáborné
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
    Hársfa utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Méteres gaz - Damjanich

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Dózsa György út (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Építési anyag

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága
    Jósika utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére