Válaszra vár

Magán vendéglátó terasszá transzformálódott járda

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2024.09.16.

Főpolgármesteri Hivatal válasza:
„Sajnálattal olvastam a JAROKELO-BUDAPEST-00154001 számon érkezett „Magán vendéglátó terasszá transzformálódott járda” tárgyú bejelentését a Budapest I. kerület, Lánchíd utca 15. szám előtt található kitelepült vendéglátó terasz közterület-használatával kapcsolatosan.

Szíves tájékoztatásul jelzem, a Budapest I. kerület, Lánchíd utca 15. szám előtti vendéglátó teraszra vonatkozóan a Budapest Főváros Önkormányzata nem adott ki közterület-használati hozzájárulást, illetve ilyen jellegű kérelem a Fővároshoz nem érkezett. Mindösszesen két cégnek van érvényes közterület-használati engedélye, de azok a Lánchíd utca 7-9. szám előtti járdára 2024. október 15. illetve 2024. október 31. napjáig szólnak. A döntéseink meghozatala során a gyalogosközlekedés biztosítása kiemelt szempont, melynek a külön jogszabályban meghatározott járdaszélesség szabadon hagyásának előírásával is igyekszünk megfelelni.

Tárgyi közterülettel kapcsolatban még 2024. április 03. napján felkértük a I. kerületi közterület-felügyeletet, hogy helyszíni eljárás keretében sürgősséggel vizsgálja meg a Budapest I. ker. Lánchíd utcában jogellenesen kialakított és működtetett vendéglátó teraszok közterület-használatát, de válaszukat nem kaptuk meg. A felügyeleti jegyzőkönyvben rögzített jogellenes használatokkal szemben hatósági úton tudunk intézkedést kezdeményezni.

Bejelentését követően ismételten sürgősséggel felkértük az illetékes közterület-felügyeletet arra, hogy a teljes szakasz felügyeleti ellenőrzését folytassák le, és a helyszínen tapasztaltakról hatósági eljárás megindítására alkalmas jegyzőkönyv megküldésével tájékoztassák Hatóságunkat. Ezen kívül kértük a kerületi Felügyelettől a hatékony problémamegoldás érdekében, hogy a lehetőségükben álló eszközökkel a helyszínen azonnal lépjenek fel a hozzájárulástól eltérő teraszokkal szemben, így azokat figyelmeztetés mellett pakoltassák össze, majd a visszatérő ellenőrzés során – amennyiben a figyelmeztetés nem hozott eredményt - lehetőségükben áll a helyszínen bírságot kiszabni, és ezzel érvényt szerezni a határozatokban előírt feltételeknek.

Egyúttal bejelentését intézkedés és az arról történő tájékoztatás kérésével áttesszük az illetékes I. kerületi Közterület-felügyelet részére.

Köszönjük, hogy megosztotta velünk észrevételét és bízom benne, hogy intézkedéseink eredményre vezetnek!”

-----

FRISSÍTÉS: 2024.09.10.

I. kerület Budavár Önkormányzata válasza:
„A jelzett terület kezelője: Budapest Főváros Önkormányzata,
A jelzett terület közterület használati engedélyét a Főpolgármesteri hivatal adta ki.”

-----

A Lánchíd utca eme szakaszán jelentős nyáron a turistaforgalom. Ennek ellenére teljes szélességében elfoglalták az itt működő vendéglátóhelyek a járdát. A gyalogosok így az úttestre kényszerülnek, ami balesetveszélyes. Úgy tudom sohasem kap engedélyt senki sem arra, hogy a járdát teljes szélességében teraszként hasznosítsa.
Kérem intézkedjenek a minimálisan szükséges szélességű, eredeti funkciójában használható járda biztosításáról! A jövőre nézve pedig megfontolandó, hogy ilyen gyalogosforgalmú helyen egyáltalán adjanak-e engedélyt a keskeny járda bármilyen mértékű szűkítésére.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Lánchíd u. 15

Hozzászólások

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Közterület-felügyeleti Iroda

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2024.09.10. I. kerület Budavár Önkormányzata válasza: „A jelzett terület kezelője: Budapest Főváros Önkormányzata, A jelzett terület közterület használati engedélyét a Főpolgármesteri hivatal adta ki.” ----- A Lánchíd utca eme szakaszán jelentős nyáron a turistaforgalom. Ennek ellenére teljes szé...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "I. kerület Budavár Közterület-felügyeleti Iroda"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Sajnálattal olvastam a JAROKELO-BUDAPEST-00154001 számon érkezett „Magán vendéglátó terasszá transzformálódott járda” tárgyú bejelentését a Budapest I. kerület, Lánchíd utca 15. s
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő !

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP-770023/2024-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Főosztálya részére.

    Tisztel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "I. kerület Budavár Önkormányzata"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Meg sem kapja az illetékes, és lezárják az ügyet megoldatlanként???
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez mitől is megoldhatatlan?
  • Jakab Imola lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Jakab Imola megváltoztatta a bejelentés leírását "A Lánchíd utca eme szakaszán jelentős nyáron a turistaforgalom. Ennek ellenére teljes szélességében elfoglalták az itt működő vendéglátóhelyek a járdát. A gyalogosok így az úttestre kényszerülnek, ami balesetveszélyes. Úgy tudom sohasem kap engedélyt senki sem arra, hogy a járdát teljes szélességében teraszként h...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    A jelzett terület kezelője: Budapest Főváros Önkormányzata,
    A jelzett terület közterület használati engedélyét a Főpolgármesteri hivatal adta ki.

    Tisztelettel:

    Budapest Főváros I
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Szalai Krisztina elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Törött kerítések - Döbrentei

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Döbrentei tér (I. kerület, Várkerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Bokatörő macskakőves tér

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Clark Ádám tér (I. kerület, Várkerület)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Odahányt rollerek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: TIER
    Krisztina krt. (I. kerület, Várkerület)
  Vissza az oldal tetejére