Válaszra vár

Vastag kandeláber a szűk járda közepén

FRISSÍTÉS: 2024.07.16.

X. kerület válasza:
„Hivatkozva a tárgyban jelzett számú bejelentésre tájékoztatom Önöket, hogy a Bihari utca teljes terjedelmében – vagyis az útpályát, járdát és zöldterületet is beleértve – Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában áll, a Kőbányai Önkormányzat itt nem illetékes intézkedni.”

-----

A 10. kerület Bihari utcában egy szűk járda közepén akadályozza a mozgásukban, látásukban korlátozott, ill. babakocsival, bevásárló kocsival közlekedő személyek közlekedését, bár az még az egyszerű gyalogosoknak is nehézkes itt járni, ittas embereknek korlát híján viszont ebben az esetben kifejezetten balesetveszélyes is.

A problémáról korábban már született egy bejelentés, amelyben a BDK arról nyilatkozott, hogy az oszlop nem az ő üzemeltetésük alatt áll, még akkor sem, ha van rajta lámpájuk, és mivel azon több kábel is van, ami ha jól látom, a villamos felsővezetéket tartja, gyanítom, hogy a BKK annak üzemeltetője.

Mivel más házaknál is látni olyan megoldást, hogy kábeleket, lámpákat rögzítenek a ház falára, technikailag ez bizonyára megoldható, és feltételezem, jogi megoldás is van erre a közjó érdekében, még ha talán egy kicsit körülményes is.

Kérem a Főváros illetékeseit, tegyék meg a szükséges lépéseket ennek kivitelezése érdekében.
Köszönöm!

Az ügy előzménye:
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/6140/kandellaber-a-jarda-kozepen

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Bihari u. 16

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő !

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 645479 /2024-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya részére.

    Tiszt
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • T. Andrea megváltoztatta a bejelentés leírását "A 10. kerület Bihari utcában egy szűk járda közepén akadályozza a mozgásukban, látásukban korlátozott, ill. babakocsival, bevásárló kocsival közlekedő személyek közlekedését, bár az még az egyszerű gyalogosoknak is nehézkes itt járni, ittas embereknek korlát híján viszont ebben az esetben kifejezetten balesetveszély...

  • T. Andrea megváltoztatta a bejelentés illetékesét "X. kerület Kőbánya Önkormányzata"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    Hivatkozva a tárgyban jelzett számú bejelentésre tájékoztatom Önöket, hogy a Bihari utca teljes terjedelmében – vagyis az útpályát, járdát és zöldterületet is beleértve –
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Urbán Alexandra elküldte az ügyet az illetékesnek: X. kerület Kőbánya Önkormányzata

  • Egy budapesti lakos bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére