Megoldásra vár

Gyalázat a kerékpárút

FRISSÍTÉS: 2024.05.27.

XIII. kerület válasza:
„Panaszbejelentését továbbították a Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület-felügyelet E-mail:ktf-ugyelet@bp13.hu címére, kérve az ellenőrzést és intézkedést.
A burkolatok végleges helyreállítása a területen folyó közműépítések és ingatlanfejlesztések befejezését követően fog elkészülni. Addig a közlekedők megértését kérik!”

-----

Sziasztok,

Örülök, hogy vagytok, mert hiába kerestem az illetékest, valahogy mindenki a másikra mutogat a témában...és bár sok reményt nem fűzök ahhoz, hogy ez valaha meg fog oldódni, de hátha Nektek sikerült eredményt elérni...

Nem vagyok egy önkéntes rendőr típus, de a hétvégén felforrt az agyvizem attól, ami itt van.
A helyszín a XIII. kerületi Cserhalom utca.

Képek: https://www.dropbox.com/scl/fo/hbbuchdsnwj9jadxhbqkf/ABNEZ5GU1ydThqPXJ36HRIs?rlkey=umywfeb6w6xeno26lujkmf6rv&st=52avpb22&dl=0

Egyszerűen gyalázat ami ott megy járda / kerékpárút címén...de haladjunk szépen sorban.

1. Az Úszódaru és a Turóc utcák közötti szakaszon nem régen valamilyen elektromos javítást végeztek, amihez a 3/4 járdát felbontották. Látszólag szépen minden helyre is lett állítva, de már most látszódik, hogy szépen kezd süllyedni a javított rész...úgyhogy jól sikerült a helyreállítás. (Ez a szakasz - még - nem vészes egyáltalán, de akkor sem jó)

2. A Csavargyár utcától a Vizafogó utcáig már eleve érdekes konstrukció lett kitalálva. Az épülethez közelebb van egy kerékpárút, az úthoz közelebb meg a járda. Nyilván senki nem tudja, nem nézi, nem is érdekli...szóval minden gyalogos a kerékpárúton sétálgat és felháborodik a bringások érkezésekor - és fordítva ugyanez.

Az egy másik kérdés, hogy a járdán menni közepesen jó ötlet, mert már egy kisebb esőzés után is áll a víz az út szélén, mert kiválóan nem folyik el sehova az esővíz.

Na most, mivel ide épült egy új lakóépület, készült egy új kerékpárút szakasz. Hogy milyen minőségben, azt most talán hagyjuk. A képeken látszódik...
Ezt senkinek sem kellett műszakilag ellenőriznie és úgy átvennie?!

A garázshoz bevezető szakaszokon rendszeresen áll a víz szintén.

...és akkor jöjjön a lényeg.

3. Az épülő Duna Terasz Vista előtti rész...
Az épített kerékpárút és a járda itt is gyalázatos volt már az elkészülésekor is...de erre jött rá az építkezés. Napi szinten több tucat betonmixerrel parkolnak rajta, amitől alig meglepő módon, gyakorlatilag veszélyessé vált a kerékpárút. Egyrészt az állagromlás miatt...másrészt pedig a felhordott sár miatt.

Napközben szépen lezárják az adott szakaszt, aztán nap végén vagy elveszik a záró táblákat...vagy nem. Ami viszont biztos, hogy hiába van ott sok markos legény, mivel gondolom nem kapták utasításba, az adott szakasz teljesen sáros marad. Egy darabig csak a kerékpárút volt olyan, mostmár a járda is. (Pénteken pl konkrétan az útra kellett lemenni, ha az ember nem akart bokáig saras lenni)

...és ahogy a képeken is látjátok, a súlytól már a járda is kezd süllyedni és nyilván a víz is megáll az adott helyeken.

Nagyon köszönöm, ha esetleg tudtok bármit tenni az adott probléma megszüntetésével kapcsolatosan - és bevallom nem bánnám, ha a felelősök is fizetnének azért, amit csináltak.
Végtelenül felháborító ez az egész. Egyrészt hogy adhat ki bárki ilyen munkát a kezéből, másrészt ezt hogyan veheti át bárki is?

Egyszer távolból láttam, hogy a közterület-felügyelet ellenőrizte a mixerek sofőrjeit, de mire odaértem már elmentek...

Köszi még egyszer, ha tudtok valamit tenni!

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Cserhalom u. 6

Hozzászólások

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Járda - kerékpárút gyalázat a Cserhalom utcában."-ról "Gyalázat a kerékpárút"-ra.

  • Urbán Alexandra megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Urbán Alexandra megváltoztatta a bejelentés leírását "Sziasztok, Örülök, hogy vagytok, mert hiába kerestem az illetékest, valahogy mindenki a másikra mutogat a témában...és bár sok reményt nem fűzök ahhoz, hogy ez valaha meg fog oldódni, de hátha Nektek sikerült eredményt elérni... Nem vagyok egy önkéntes rendőr típus, de a hétvégén felforrt az agyvizem attól, ami...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Jelzése alapján a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. megvizsgálta a helyszínt és visszajelezte, hogy a Cserhalom utca közlekedési rendje ideiglenesen, a gyalogosan és kerékpárral
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerület Önkormányzata

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "XIII. kerület Önkormányzata"-ra.

  • Maar Peter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére