Válaszra vár

Lámpa program hiánya

Anonim Járókelő

Kedves Járőkelő,

Évek óta probléma egy nagyon hosszú szakaszon a lámpák összehangolásának hiánya. Látható, hogy ez miatt alakul ki jóval nagyobb dugó a kelleténél. Az érintett szakasz pedig a 6-os út - M0 csomóponttól egészen a Hunyadi János úton át, a Budafoki út/Dombóvári út csomópontig tart. Szakaszosan is, és egészében nézve is, mintha az autósok szivatása lenne a cél. Kezdjük szép sorjában:

1. 6-os út/Nagytétényi útra vezető felüljáró kereszteződése - Alig van a 6-os útról le, és oda felkanyaradó jármű, mégis örökkévalóságnak tűnik mire a 6-os úti lámpa újra zöldre vált, miközben alig 0-1-2 autó veszi igénybe a kanyarodó sávokat, mikozben a 6-os út hömpölygő kocsisorát teljesen megállítja hosszú percekig a piros lámpa teljesen indokolatlanul. Javaslat: A kanyarodó sávok zöldjének jelentős lerövidítése és/vagy kamerás forgalom figyelésen alapuló változó lámpa program az igények alapján.

2. Fonó utca - 6-os út csomópont - kötött lámpaprogram, az esetek 70-80%-ban egyáltalán nincs kanyarodó autó a Fonó utcából, vagy oda be, mégis irreálisan sok ideig zöld a lámpa a kanyarodó sávoknak, miközben az autók özönlenek be a városba a 6-os úton reggelente, ez miatt és az 1-es pontban jelzett lámpa miatt visszadugul a 0-ás csomópontig és azon is túl. Javaslat: A kanyarodó sávok zöldjének jelentős lerövidítése és/vagy kamerás forgalom figyelésen alapuló változó lámpa program az igények alapján.

3. 6-os út/OMW kút csomópont - itt is ugyanaz a probléma és a megoldási javaslat, mint a fent említett két esetben.

4. A Hunyadi János út és annak Kőtár úti, Feltáró úti, és Kitérő úti lámpás kereszteződései. Itt lehetetlen úgy átmenni, hogy ha a Kőtár úton zöldet kap az autós, akkor zöldön menjen át a Kitérő úton, ez a táv felénél minden esetben pirosra vált. Teljesen logikátlan, hogy a Kitérő úton érkezőknek miért kell megszakítania ezt a három lámpa zöldhullám programját, itt érzem először azt, hogy szivatják az autósoknak, hiszen a 6-os úton érkezők sokkal többen vannak, mint a Kitérő úton érkezők

5. A legidegesítőbb mind közül az öt lámpából álló útszakasz a Budafoki út/Galvani, út, Barázda út/Rematech Hungária Kft. teherporta/Sztregova köz/Hengermalom út. Itt mint valami diszkólámpa úgy váltanak pirosról, zöldre, zöldről pirosra, de olyan egyszer sincsen, hogy megérkezik a Galvani úti kereszteződéshez az ember, és a zöld hullámon áttudjon menni, hol a következő, hol a harmadik, hol a negyedik, hol az ötödik lámpa gondol egyet és vált át pirosra megakasztva ezzel a kocsisort, generálva ezzel a még nagyobb dugót, úgy, hogy legtöbbször nulla keresztező autóra/teherautóra várunk több tizen/százan a sorban. Ez itt valami egészen elképesztő.

6. Az utolsó egy új keletú probléma, ezelőtt ez jól működött, de most már nem. Mégpedig a Budafoki út Hauszmann Alajos utca/Prielle Kornália utca/Dombóvári út kereszteződések, itt sem lehet átmenni zöldhullámon, legtöbbször ha a Hauszmann kereszteződésben a Budafoki út zöldet kap a Dombóvári pirosra vált mire odaérnél, de sokszor a Prielle Kornália utcai lámpa is bezavar

Ezt a szakaszt összességében lenne a legjobb nézni, de ha már három csomagban az 1,2,3,4-es pontot, és az 5-ös, és 6-os pontot külün-külön kezelve megoldódna a probléma sokkal kisebbek lennének a dugók, ezáltal a zaj, és környezetszennyezés, mert az autók nem állnának meg 6-7x teljesen feleslegesen ezen a 8 kilométeres szakaszon. Hiszen a Galvani úti kivételével sokkal kisebb a forgalom ezen csomópontok keresztező utcáiban, mint a 6-oson, mégis a hömpölygő kocsitömeg kárára vannak beállítva lámpák.

Előre is köszönöm közbenjárásukat,

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Budafoki út 187-189

Hozzászólások

  • I. Adrián elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • I. Adrián megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére