Válaszra vár

Járdán parkolás

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2024.05.23.

Budapest Főváros Kormányhivatalának válasza:
„Budapest Főváros Kormányhivatala II. Kerületi Hivatala szíves tájékoztatásul jelzi, hogy járművek közterületen való parkolásával kapcsolatosan hatásköre nincs.
Megkeresésével a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósághoz fordulhat,”

-----

FRISSÍTÉS: 2024.05.15.

A FÖRI válasza:
„A Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet értelmében a fent megjelölt útszakasz nem tartozik a Rendészeti Igazgatóság illetékességi területéhez. ”

-----

A Krisztina krt. 2-4. ház előtti járdán évek óta problémát jelent, hogy autók és kisteherautók parkolnak a gyalogosok területén, a kijelölt parkolóhely és a házfal közötti részen, valamint a szökőkút körüli díszburkolaton. Hol hosszabb, hol rövidebb ideig (utóbbiak többségében pizzafutárok autói), nem egyszer a ház melletti részen haladva át a Krisztina krt. és Várfok u. között, ezzel pluszban veszélyeztetve a gyalogosok biztonságos közlekedését. Rendszeresen előfordul, hogy a gyalogosoknak minimális helyen kell átküzdeniük magukat az egymás mellett parkoló 2-3 autó miatt. (Rosszabb esetben az úttestről kerülve ki az akadályokat.)
Ezen kívül motorosok/robogósok és kerékpárosok is sokan haladnak el ezen a járdaszakaszon (pedig a Széll Kálmán tér felújítása óta a Krisztina krt. mindkét oldalán kerékpársáv van kijelölve ezen a szakaszon), akár keresztül az 5-ös buszmegállóban várakozók között is, szintén számtalan balesetveszélyes helyzetet teremtve. A házból és a gyógyszertárból kilépve külön figyelni kell, hogy valamelyik oldalról nem száguld-e épp el valamilyen jármű a járdán.

Több alkalommal jeleztem már a problémát a Hegyvidéki Rendészetnek, akik 1-1 alkalommal kiküldték munkatársukat, de másnapra mindig visszaállt a korábbi állapot, megoldás nem született. Egyik levelezés során ráadásul kiderült, hogy kb. a szökőkűt vonalától a Széll Kálmán tér felé eső terület már a II. kerülethez tartozik, így nekik is írtam, de eredményt ők se értek el.

Örülnék, ha sikerülne tartós megoldást találni a problémára, hogy ez a járdaterület biztonságosan használható lehessen a gyalogosok számára. Előre is köszönöm munkájukat.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Budapest

Hozzászólások

 • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

 • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala"-ról "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ra.

 • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2024.05.15. 'XII. kerület Hegyvidéki' válasza: „A Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet értelmében a fent megjelölt útszakasz nem tartozik a Rendészeti Igazgatóság illetékességi területéhez. ” ----...

 • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Járda"-ról "Parkolás"-ra.

 • Császár Zita Natasa - BFKH Budapest Főváros Kormányhivatalaverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Bejelentő!
  Budapest Főváros Kormányhivatala II. Kerületi Hivatala szíves tájékoztatásul jelzi, hogy járművek közterületen való parkolásával kapcsolatosan hatásköre nincs.
  Megkeresésével a F...
 • P Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala

 • P Csaba megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ról "BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala"-ra.

 • P Csaba megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2024.05.15. XY válasza: „A Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet értelmében a fent megjelölt útszakasz nem tartozik a Rendészeti Igazgatóság illetékességi területéhez. ” ----- A Krisztina krt. 2-4. há...

 • P Csaba megváltoztatta a bejelentés leírását "A Krisztina krt. 2-4. ház előtti járdán évek óta problémát jelent, hogy autók és kisteherautók parkolnak a gyalogosok területén, a kijelölt parkolóhely és a házfal közötti részen, valamint a szökőkút körüli díszburkolaton. Hol hosszabb, hol rövidebb ideig (utóbbiak többségében pizzafutárok autói), nem egyszer a há...

 • FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés nevét "Járdán parkoló autók, valamint ott közlekedő autósok, motorosok és kerékpárosok"-ról "Járdán parkolás"-ra.

 • I. Adrián elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Friedrich Born rakparti parkolósáv használata

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet
  Friedrich Born rakpart Déli irány (I. kerület, Várkerület)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Elhagyott autó

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet
  Könyves Kálmán körút (IX. kerület, Ferencváros)
 • Megerősítésre vár
  1
  Megerősítésre vár
  1

  Folyamatos járdán parkolás

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet
  Haller utca (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére