Válaszra vár

Kiegészitő tábla kerékpároknak

A XIX. Ker. Határ úti 50-es villamos megálló végénél van a szóban forgó helyszín.

Az Üllői úton kerépáros infrastruktúra fejlesztés során a belváros irányába kerékpársávok vagy a szervíz utakon kerékpáros jelzések létesültek, melyek növelték a kerékpáros forgalmat.

Az említett Határ úti helyszínen a továbbiakban külön kerékpár út vezet tovább ami a helyszínen keresztben fut, noha sokan úgy használják, jelenleg nem szabályos jobbra kanyarodni kerékpárral a kötelező haladási irány egyenesen tábla miatt. Ezért egy kerékpáros kiegészítő táblát kellene elhelyezni, ami engedélyezi, sőt mivel a kerékpár út használata kötelező és kerékpáros nyom hiánya miatt egyebként ilyenkor tilos is az úton közlekedni a KRESZ értelmében, úgy amennyiben megoldható kifejezetten kizárólag kiegészitő jobbra utasító táblát kellene kitenni.

Ui. A 30-as táblát átlehetne helyezni a túloldali tábla magasságába külön oszlopra, vagy meglévő lámpa oszlopra (bár az pont a kereszteződés metszés pontjában van) hasonlóan és akkor lenne helye az említett táblának. Egyébként is a képen levőnek amúgy sincs sok értelme hiszen a betorkolló Mátyás király utca szinte azonnal fel is oldja a hatályát.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Határ út M

Hozzászólások

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Farkas József bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére