Megoldatlan

Eltűnő járdák, lépcsők és utca tábla

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2024.04.29.

Budapest Közút Zrt. válasza:

„A bejelentésben szereplő járda és lépcső nem tartozik a Társaságunk által üzemeltetett hálózathoz. A terület illetékes kezelője nyilvántartásunk szerint a Budapest Főváros II. kerület Önkormányzata. Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását!”

-----

A 02. kerületben, az Országos Kéktúra útvonalán, a környék egyik legfrekventáltabb utcájában, az Ördögárok utcában eltűnőben van
- a járda,
- a járdáról az Ördögárok utcára levezető lépcső,
- a Som utca (zsákutca) közepét és az Ördögárok utcát összekötő lépcső
- és egyelőre még nem került vissza az utca tábla sem az új kerítésre (utóbbira halvány reményt látok azért, hogy megtörténhet idővel, ezen felhívás nélkül is).

A helyzetet súlyosbítja, hogy ez az Országos Kéktúra útvonala is, illetve a közelben lehet besétálni a Remete-szurdokba is -tehát sok gyalogos, kiránduló fordul meg itt nap, mint nap; egyben főútvonal is, így az autós, buszos forgalom is adott; ráadásul emelkedő és kanyarulat is van ezen a szakaszon az utcában mely a szakasz veszélyességét növeli.

Egykori (2012-es és az építkezés megkezdéséig fennálló) állapotot tükröző Google StreetView link:
https://www.google.com/maps/@47.5593506,18.9398899,3a,75y,359.15h,96.06t/data=!3m6!1e1!3m4!1srfvNL-hKOEq2JgNzQfWA9w!2e0!7i13312!8i6656?entry=ttu

Azt gondolom ez tendencia a kerületben, hogy az újonnan ideköltözők és/vagy építkezők erősen formálják a köz területeit is a saját hasznukra (jelen esetben lehet ékes példa erre még a kerítés síkjából a Som utca felé kilógó kerítés részletek/támfalak a telek feltöltése miatt (képeken ez is látszik bekarikázva)), viszont nem tudom, hogy ezt engedéllyel teszik-e. Mindesetre kérdést vet fel bennem, hiszen a köz funkcionalitásai, gyalogosok biztonsága szenved csorbát rendre, mely tapasztalataim szerint nem szokott orvoslásra kerülni. -Így hát gondoltam, teszek egy direkt próbát ezúttal.

Kérem tekintsék meg a csatolt képeket!

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Ördögárok u. 199

Hozzászólások

 • Dr. Bede Péter József lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  Jelen állapotában a kialakítását nem támogatja az Önkormányzat, nincs befogadó járdaszakasz.
 • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Admin/Bejelentő!

  Az Ördögárok utca Kerekhegyi út és Csatlós utca közötti szakaszán az út szegélye mellett a rézsű oldal megbontásával férne el gyalogos közlekedésre alkalmas terület. Sajnos
  ...
 • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Bejelentő!
  Köszönjük észrevételét. Bejelentését rögzítettük és továbbítottuk. A bejelentésben foglalt probléma érdemi megoldásáig kérjük szíves türelmét.
 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "A 02. kerületben, az Országos Kéktúra útvonalán, a környék egyik legfrekventáltabb utcájában, az Ördögárok utcában eltűnőben van - a járda, - a járdáról az Ördögárok utcára levezető lépcső, - a Som utca (zsákutca) közepét és az Ördögárok utcát összekötő lépcső - és egyelőre még nem került vissz...

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "II. kerületi Városfejlesztő Zrt."-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


  Tisztelt Cím!

  Mellékletben megküldjük a tárgyban szereplő bejelentésre írt tájékoztatásunkat melyet elektronikus aláírással láttunk el.

  Üdvözlettel:

  Budapest Közút Zrt.
  Útfenntartási Főosztály
  e-...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • E. Mátyás elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére