Megoldatlan

Bogdánfy Irinyi sarkán lévő gyalogos jelzőlámpa

Eléggé nagy forgalmú kereszteződésről lévén szó, nehéz nagyon precízen behangolni mindent, azzal egyet tudok érteni.
A Bogdánfy út Irinyire vezető jobbra ívelő szakaszán viszont 2 útpálya van. A két útpálya között van egy gyalogos sziget, ahol lehet várakozni. Az utat keresztező gyalogos jelzőlámpa viszont csak egyszerre ad zöldet az oda-vissza szakaszon, annak ellenére, hogy mondjuk a Bogdánfyról is piros az autóknak, és egyben a gyalogosoknak is ezen az útpályán áthaladni.
Szerintem segítség lenne, ha a gyalogosok a fél úton átkelhetnének, mert a gyalogos jelzőlámpák külön léteznek mindkét irányra, így akár ha félúton pirosat kapnak a várakozó szigetnek köszönhetően ott is meg tudnak állni.
Mivel a kereszteződés négyszögletű zebra hálójából csak 3 van megépítve, és elég erős a forgalom a hiányzó 1 zebra irányában, ezért a 3 zebrán átkelve lehet csak az Infopark felől a Karinthy jobb járdájára átjutni és vissza, ami mindig rohanást és időnként itt piroson átkelést kíván meg a gyalogosoktól. Sokkal tisztább lenne, ha ott, és amíg tényleg nem jön autó, nem lenne piros, hanem zöld lenne a lámpa.
A csatolt street view képen is pont ez látható, ha a felbontás megengedi, hogy az autók állnak és a zebra lámpája piros egyidejűleg. Tény, hogy a képen a közelebb eső útfélen jöhetnek, viszont a másik felén teljesen indokolatlan pirosan tartani a gyalogos lámpát, így vagy úgy, de sokan átkelnek. Aki viszont precízen tartja a lámpa utasításait gyorsan gyalogolva sem tud átérni a több szakaszos zebrán.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, XI. kerület

Hozzászólások

  • Türk Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    úgy tűnik, hogy ez időközbem megoldódott!! :)
  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    A bejelentés alapján a Bogdánfy Ödön utca – Irinyi József utcai kereszteződésnél a Bogdánfy Ödön utcát keresztező gyalogos-átkelőhely működését és kiépítését megvizsgáltuk.
    Az osztott vezérlés fáziste
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Türk Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére