Válaszra vár

Szabályozatlan parkolás

Sajnálatos módon észleltük, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalható az Óbuda környékén található parkolóhelyek kaotikus használata. A parkolóhelyeket rendszeresen több helyre, vagy szellősebben használják, ami másoknak nemcsak kellemetlenséget, hanem parkolási nehézségeket is okoz. Ezt azonban egyre inkább súlyosbítja az, hogy a szabálytalan parkolásokat nem követik szankciók, így az emberek egyre inkább hajlamosak figyelmen kívül hagyni a parkolási előírásokat.

Ez az állapot különösen érinti azokat az utcákat, amelyeket alább felsorolok: Hídfő utca, Polgár utca, Kórház utca és Vöröskereszt utca. Ezen területek lakói rendszeresen szembesülnek azzal a problémával, hogy vagy egyáltalán nem találnak parkolóhelyet, vagy pedig csak rendkívül nehezen tudnak parkolni a helyhiány miatt.

Továbbá szeretném felhívni figyelmüket arra a tényre, hogy az itt parkoló autók közül körülbelül 3-4 az úgynevezett közösségi autózás részeként használt járművek, például Wigo típusú autók. Bár elismerjük az ilyen kezdeményezések fontosságát a fenntartható mobilitás terén, azonban fontos megérteni, hogy ezek az autók helyigénye ugyanakkora, mint a személyes használatra szolgáló járműveké, és gyakran előfordul, hogy ezek a járművek is elveszik az itt lakók elől a parkolóhelyeket. Ez további kihívást jelent a már így is szűkösen rendelkezésre álló parkolóhelyekkel kapcsolatban, és az ebből adódó nehézségek még hangsúlyosabbá teszik a parkolási helyzetet az említett területeken.

Ezen okból kifolyólag arra kérem Önöket, hogy azonnali intézkedéseket tegyenek annak érdekében, hogy a parkolóhelyeket felújítsák, és szabályozottá tegyék a parkolást ezen területeken. Javaslom, hogy fessenek fel egyértelmű parkolóhelyeket, és szükség esetén vegyenek fel további intézkedéseket annak érdekében, hogy a parkolóhelyek rendeltetésszerű használata biztosított legyen.

Mellékelem a levelemhez néhány fotót, amelyek szemléltetik az említett problémákat. Remélem, hogy ezek alapján megértik, milyen sürgősen kellene cselekednünk annak érdekében, hogy javítsunk ezen a helyzeten.
Köszönöm figyelmüket és segítségüket ebben az ügyben. Bízom benne, hogy hamarosan pozitív fejleményekről számolhatunk be az Óbuda környéki parkolási helyzet kapcsán.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Polgár u. 12

Hozzászólások

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "szabályozatlan parkolás"-ról "Szabályozatlan parkolás"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő! Szabálytalan parkolással kapcsolatos jelzését továbbítottam a Közterületi Osztály felé, akik az írtakat kivizsgálják, illetve a szükséges és lehetséges intézkedéseket megte...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Nagy Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    A közösségi autók védelmében. Azok nem állnak olyan sokat ott mozdulatlanul mint más saját autó. Elviszik, tehát nem foglalja annyi ideig a helyet.

    Én ritkán autózom ezért használom őket, ha megnehez
    ...
  • Dr. Bede Péter József elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Forgalmi sávban parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    11 (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Rossz helyen van

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Járókelő Star
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    Árpád fejedelem útja (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    4
    Válaszra vár
    4

    Járdán és zöld területen történő parkolás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    Montevideó utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére