Megoldásra vár

Kétirányú forgalom engedélyezése a Tóváros úton

FRISSÍTÉS 2024.03.14.
BUDAPEST KÖZÚT Zrt.válasza:
Általában kisebb forgalmú és helyi jelentőségű utak (lakóutcák, kisebb forgalmú gyüjtőutak) esetén Újbuda Önkormányzata (az út tulajdonosaként), a lakók véleményének figyelembe vétele alapján előzetesen dönt arról, hogy egy adott utcát kétirányúsítani vagy egyirányúsítani szeretné. Ha a lakók többsége egyetért a módosítással, és ennek egyébként szakmai akadálya nincs, akkor azt általában az Önkormányzat is támogatja. Társaságunk forgalomtechnikai kezelőként az arról készült tervre hozzájárulást adhat.
A fentiek alapján javasoljuk keresse fel a helyi önkormányzati képviselőt, vagy Újbuda Önkormányzatát kérésével. Ez esetben a konkrétan javasolt kétirányúsítás ellen forgalomtechnikai kezelőként nekünk előzetesen nincs kifogásunk, ha Újbuda Önkormányzata mint az út tulajdonosa kezdeményezi az út további szakaszai a kanyarig kétirányú lehet.

--------------------

A Budapest, XI. kerület (1112), Tóváros úton a csatolt térképrészleten 1. számmal jelölt szakasz kétirányú forgalmú, a 2. számú szakaszon azonban csak egyirányú forgalom engedélyezett. A két útszakaszon az útpálya azonos szélességű, azonos parkolási renddel és parkolási szokásokkal, így az egyirányúsításnak látszólag nincs az útszakasszal kapcsolatos oka.

A csatolt térképrészleten "P" jellel jelölt részen egy nagyobb parkoló található, és az épületben található irodák és üzletek okán a gépjárműforgalom számára kényelmetlenséget jelent, hogy a parkolóból a Tóváros útra kihajtva nem szabad balra kanyarodni és így egyszerűen kijutni a felüljárón át a Repülőtéri útra. A Repülőtéri út csak többszáz méternyi kerülővel, a teljes épülettömb megkerülésével lehetséges.

Ez kényelmetlen, és felesleges forgalmat és környezetterhelést okoz a zöldövezeti lakóövezetben, miközben véleményem szerint nincs olyan tényező, ami indokolná a parkoló kijárata és a Tippan utcai rövid szakasz egyirányúsításának fenntartását.

Kérem, vizsgálják felül a közlekedési rendet, és kétirányúsítsák a 2 számmal jelölt szakaszt.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Tippan u. 2-fszt. 11

Hozzászólások

 • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Járókelő Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

 • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

 • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés leírását "A Budapest, XI. kerület (1112), Tóváros úton a csatolt térképrészleten 1. számmal jelölt szakasz kétirányú forgalmú, a 2. számú szakaszon azonban csak egyirányú forgalom engedélyezett. A két útszakaszon az útpálya azonos szélességű, azonos parkolási renddel és parkolási szokásokkal, így az egyirányúsítá...

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  A 00139380 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

  Tisztelt Bejelentő !

  Általában kisebb forgalmú és helyi jelentőségű utak (lakóutcák, kisebb forgalmú gyüjtőutak
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Simon Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére