Megoldatlan

Ingyenes, illetéktelen parkolások, szervízúthoz való lejáratok blokkolása

Anonim Járókelő

Budapesten, a Boráros téri Duna Házban lakom immár 27 éve. Elegem van – és nemcsak nekem – a környezetemben tapasztalható állapotokból.
A Duna Ház és a tértől a 2. épület közötti „placcot” (itt van a Duna Ház garázs be- és kijárata, valamint az üzletközpont rakodója) Tinódi Lantos Sebestyén köznek hívják. A 2. épületnél kezdődik a Lechner Ödön fasor.
Vagy 8-10 évvel ezelőtt a Tinódi Lantos Sebestyén köz díszburkolatát sárgával becsíkozták, hogy megkönnyítsék a teherautók forgolódásait. Parkolóhelyek tehát itt nincsenek. Ennek ellenére boldog-boldogtalan itt parkol – ingyen. Van olyan tulajdonos, aki már hosszú évek óta éjjel-nappal itt tárolja az autóját. Bírságolás itt nincs, a közterületesek ettől mereven elzárkóznak.
Szerintünk az lenne a tisztességes, hogy vagy kialakítanának itt parkolóhelyeket vagy pedig a hatóság érvényt szerezne a sárga csíkozásnak.
Még rosszabb a helyzet a Lechner Ödön fasor 1. és 2. előtt ill. között. Az 1-es és a 2-es szám alatt díszburkolatos, ún. „kis szervizút” van, amely a „nagyból” kanyarodik le. Mindkettő be- és kijárata előtt az aszfaltra nagy, fehér X-ek vannak felfestve továbbá sárga csíkok. (4 db összesen.) A két épület között van még egy gyalogos lejáró, itt is van egy nagy X. Mindez azonban nem érdekli az autósokat, gátlás nélkül parkolnak a felfestett, rikító sárga sáv mellett ill. ráállnak az X-ekre és blokkolják a „kis szervizút” lejáratait az épületekhez. Ezzel gátolják nemcsak a mentőautók behajtását az épületekhez, hanem a bútorszállítást is (a bútorszállítók a „nagy szervizútról” a magas párkányon át, balesetveszélyesen kénytelenek leadogatni a súlyos kanapékat, gardróbokat és egyebeket).
Amúgy a Lechner Ödön fasor teljes szakaszán, egészen a MŰPÁ-ig fizetős parkolóhelyek vannak, ahol a közteresek szigorúan büntetnek. Az X-s „helyeket” kihagyják, mondván, az a terület a ház tulajdona, nem tartozik hozzájuk, nincs felhatalmazásuk itt büntetni. Ez persze nettó nem igaz, a házhoz csak a járda tartozik. Tehát ezeken a felfestéseken úgyszólván korlátlanul és ingyen lehet parkolni, elzárva a ház bejáratait. A mellettük levő hivatalos parkolóhelyeken pedig óra 600-at kell fizetni.
Néha előfordult, hogy egy-egy feldühödött lakó kihívta a rendőrséget. Volt egy-két büntetés és azért nem gyakran, mert amikor az illető, szabálytalanul parkoló autós megtudta, ki intézkedett, nem maradtak el a durva fenyegetőzések.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Soroksári út 5

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A közterület-felügyelet visszatérő ellenőrzésének ellenére a helyzet a bejelentés megfogalmazása és a rá adott válasz alapján megoldhatatlan.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    A Közterület-felügyeleti Iroda részére megküldött megkeresésével kapcsolatban mellékelten megküldöm Irodavezető úr XX/1778-2/2024 ügyszámú levelét.

    Tisztelettel,
    Timaffy Kata
    Ügyin...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ról "IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    parkolóhely beszakadás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
    Ifjúmunkás utca (IX. kerület, Ferencváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Roncs Peugeot

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XXI. kerület Csepeli Városgazda NZrt.
    Szabadság utca (XXI. kerület, Csepel)
  Vissza az oldal tetejére