Válaszra vár

Ellentmondásos forgalomtechnikai jelzések

Tisztelt Illetékes!

A Gundel Károly út elején egy Megállni tilos tábla található. Ezt 5 méterrel később egy „Várakozási övezet (zóna)” tábla következik, melynek jelentése a KRESZ alapján: "a tábla azt jelzi, hogy az úton a várakozás megengedett vagy – 113. és 114. ábra szerinti kiegészítő táblán feltüntetett módon – a „Várakozási övezet (zóna) vége” (112/e. ábra) jelzőtábláig a várakozás feltételekhez kötött."

Tehát a Zóna tábla az úttesten való várakozást engedélyezi. Ez rögtön fel is oldja a zebra előtt kihelyezett Megállni tilos táblát. Ráadásul a Zóna tábla ellenére, amely az úttesten történő várakozást engedélyezi, a táblát követően döntött szegély található a járda szélén, ami miatt szinte mindig a járdára parkolnak az autósok, amiért kerékbilinccsel jutalmazza őket a FÖRI.

Nagyjából 30 méterrel később a járdára felfestett parkolóhelyekkel találkozhatunk, ahol a felfestés szerint szabályos, ám a Zóna tábla értelmében mégsem szabályos a járdán megállás és várakozás, hiszen a tábla szerint az az úttesten megengedett, nem pedig a járdán.

Kérem, rendezzék az egymásnak ellentmondó táblák és felfestések helyzetét, tegyék egyértelművé a közlekedők részére, hogy hol szabad, és hol tilos a megállás és várakozás a helyszínen.

Köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Gundel Károly út (Hősök tere M)

Hozzászólások

 • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

  Krappancsák Hugó: tévedés. A zóna tábla, ahogy a bejelentésben szereplő, KRESZ-ből származó idézet is bizonyítja, engedélyezi az úttesten történő parkolást, tehát feloldja a megállni tilos tábla hatályát.
 • Krappancsák Hugó hozzászólt a bejelentéshez.

  A zóna tábla az övezet bejáratához kerül kihelyezésre, önmagában nem engedélyezi a parkolást.

  Az övezeten belül a parkolás módját elsősorban a KRESZ megállásra vonatkozó általános előírásai szabályoz...
 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Ellentmondásos (?) forgalomtechnikai jelzések"-ról "Ellentmondásos forgalomtechnikai jelzések"-ra.

 • Járókelő Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

 • Élhetőbb Városért bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére