Megoldásra vár

Sártengeres bicikliút

FRISSÍTÉS 2024. 03. 04.

Budapest Közút Zrt. válasza:

A jelzett helyszínen Társaságunk csak az Aranyvölgy utca útpályáját és az útpálya melletti kerékpárutat kezeli és üzemelteti. A kerékpárút melletti járda kezelője és üzemeltetője nyilvántartásunk szerint a III. kerületi Önkormányzat, így az itt észlelhető sár- és iszapfelhordás kapcsán Társaságunk nem illetékes. A bejelentett probléma számunkra ismert, a kerékpárúton észlelhető sár- és hordalékfelhalmozódást azonban nem az általunk kezelt burkolt felületek vízelvezetési problémái okozzák. Nagy esőzések idején az Óvár utcán és az Aranyvölgy utca 34. számú telken keresztül lezúduló esővízzel együtt nagy mennyiségű sár- és hordalék érkezik az Óvár utcába becsatlakozó, a III. kerületi Önkormányzat kezelésében lévő mellékutak felületéről, különösképpen a szilárd burkolattal nem rendelkező Almáskert utcából. Az Óvár utca Aranyvölgy utca felőli csatlakozásánál egy víznyelőrács hivatott az esővizet elvezetni, de ez jelenleg eltömődött, feladatát nem látja el. A probléma valódi oka tehát az Aranyvölgy utcától északra elhelyezkedő kerületi önkormányzati kezelésű utak vízelvezetési problémáiban, elégtelenségében keresendő, így megoldásában is a III. kerületi Önkormányzat az illetékes. Az általunk kezelt kerékpárutak takarítása a BKM Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziójának feladatköre. Az érintett helyszín takarításának igényét társaságunk Útellenőri Szolgálata rendszeresen jelzi feléjük, a helyszínre útellenőrünk ismételt jelzést adott le feléjük.

-----

Minden eső után így néz ki a járda és bicikli út már 8 éve.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Aranyvölgy utca 33

Hozzászólások

  • E. Mátyás megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Szeretnénk megköszönni a vízmegállással kapcsolatos megkeresés továbbítását! Sajnálattal láttuk a jelzett problémáról készült képet.

    Az Aranyvölgy utcában jelentkező vízmegállás a
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "Minden eső után így néz ki a járda és bicikli út már 8 éve."-ról "FRISSÍTÉS 2024. 03. 04. Budapest Közút Zrt. válasza: A jelzett helyszínen Társaságunk csak az Aranyvölgy utca útpályáját és az útpálya melletti kerékpárutat kezeli és üzemelteti. A kerékpárút melletti járda kezelője és üzemeltetője nyilv...

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft."-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Üdvözlettel:

    [Leírás: Budapest közút]
    Útfenntartási Főosztály
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő! Tájékoztatom, hogy az Ön által jelezett probléma a Budapest Közút Zrt hatáskörébe tartozik, ezért a bejelentését egyidejűleg megküldtem e szerv részére a további eljárás l...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet

  • Bódi Imre bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére