Megoldatlan

Indokolatlan piros lámpa a Soroksári úton

Anonim Járókelő

A Budapest IX. Soroksári út - Dandár utca sarkán található kereszteződésben lévő gyalogátkelőhely úgy van szabályozva, hogy csak akkor vált át zöldre, ha megnyomjuk az átkelést szándékszó jelzést.
Ez eddig rendben is lenne. Ezt kivárnám/kivárnánk.
Azonban , ha senki nem nyomja meg időben a gombot, akkor is pontosan ugyanúgy leáll a forgalom, hogy a Lechner Ödön fasorról kiengedje az onnan jobbra kihajtani szándékszókat.
Tehát akár megnyomjuk a gombot, akár nem, a Soroksári főút forgalma ugyanúgy leáll, az autók piros jelzést kapnak, a Lechner Ödön fasoron állók pedig zöldet. Érthetetlen, hogy ez esetben miért nem engedi át a lámpa a gyalogosokat/bicikliseket is? Erre vonatkozna a kérdésem/kérésem, hogy oldják meg ezt az anomáliát.

Ha ugyanis nem nyomja meg senki időben a gombot (kb. a piros jelzés fele idejéig), akkor a lámpa nem fog zöldre váltani, piros marad, annak ellenére, hogy akkor a forgalom egyébként is áll. Ez esetben pedig meg kell várni ugyanezt a ciklust, amikor már ténylegesen átenged a zöld lámpa.
Tudom, hogy ez a kb. 3 perc nem tűnhet soknak, de a hetente minimum háromszor átélni miközben mindenki sietne a munkahelyére sokat számít. Így történik meg az, hogy sokan a Kresz szabályait áthágva a piros jelzésen is átkelnek, mert feleslegesen állnak ott, úgyis áll a forgalom. Vagy jön a 2-es villamos, s azt szeretnék elérni, amit máskülönben nem sikerülne.
Ürümmel fogadnánk ezt a beállításon túl semmibe nem kerülő változást!

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, IX. kerület

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján megoldatlan.
  • Budapest Közút válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Budapest, IX. kerület Soroksári út – Dandár utca kereszteződésében található, Soroksári úton átvezető gyalogos-átkelőhellyel kapcsolatos bejelentésére a következő tájékoztatást
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére