Megoldatlan

Taxis probléma éjjel

Kedves önkormányzati képviselők,

Egy sok ember számára igencsak zavaró és lassan kibírhatatlan problémára szeretném felhívni a figyelmüket, illetve segítséget kérni.

A Kazinczy utcában lakunk, utcára néző ablakkal. Mikor ideköltöztünk tisztában voltunk vele, hogy a Szimpla Kert által idevonzott turisták zajjal együtt járnak. Ezzel nincs is gond, az ablakaink jól szigetelnek, minket ők nem zavarnak, vagy csak igen ritkán. Viszont egy problémával nem számoltunk, ami jelenleg minden este, főleg hétvégente megkeseríti az életünket és ellehetetleníti az alvásunkat. A taxisok.

Következő a helyzet: Egy szabad, nem megrendelésre érkező taxis megáll a Szimpla Kert bejárata előtt, várván, hogy valaki beszálljon. Mögötte közben felgyülemlik a forgalom főleg taxikkal, akik rendelésre érkeznek, illetve magánkocsikkal, akik a mélygarázsba szeretnének lehajtani. Nem ritka, hogy 10-15 autó feltorlódik a várakozó taxis mögött, az egész utca autókkal van tele. Mindez a portyázó taxist nem zavarja, nem mozdul.
Egy idő után a várakozó taxisok elkezdenek dudálni. Általában az összes egyszerre. De nem egy-kétszer röviden, hanem 20-30 másodpercen keresztül. Hajnali 2-3-kor.

Mondanom sem kell, hogy erre egyből felébred az összes utcában lévő lakos. És nem egyszer, hanem ez 15-20 percenként megtörténik. Az alvás ezzel teljes mértékben képtelenség.
Lehet, hogy ez így leírva nem tűnik vészesnek (bár szerintem az), de gondolják bele magukat a mi helyzetünkbe. Főleg, amikor 12-14 óra munka után fáradtan érünk haza. Vagyis csak érnénk, ha eljutnánk a mélygarázy lejárójáig.

Kérem az önkormányzatot, hogy sürgősen cselekedjen valamilyen formában. Az én javaslatom az, hogy egy közterület felügyelő legyen kiállítva a Szimpla Kert bejáratához (akár a Kert által finanszírozva, hiszen ők is felelősek ebben), és neki legyen az a feladata, hogy továbbhajt minden taxist aki nem rendelésre érkezett, vagy ezt nem tudja bizonyítani (nem célforgalom), ezzel is lehetővé téve a forgalom haladását az utcában.

Ezután pedig én javaslom, hogy legyen az utca végeiben egy mozgatható barikád kiépítve (mint ahogy azt a hetedik kerület kevésbé forgalmas utcáin is megtaláljuk), melyet csakis a lakosok távirányítóval nyithatnak ki.

Kérem Önöket vegyék komolyan az ügyet, mert ez minden a Kazinczy utcában élő lakos életét megkeseríti és a megoldás semmilyen veszteséget, vagy turista forgalom csökkenést nem okozna az önkormányzatnak. Csak a lakók nyugalmát és az önkormányzat népszerűségét erősítené.

Köszönöm, hogy meghallgattak. Mellékletben csatolok egy videót, melyet ma hajnalban (2024.01.20, 03:38) rögzítettem, hogy érthető legyen a probléma. Remélem mihamarabb megoldást találunk erre.

Üdvözlettel és tisztelettel,
Pupics Péter

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Kazinczy u. 9

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

  • Pupics Péter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Kidőlt kerítés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága
    Kazinczy utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Reklámbicikli

    Beküldés ideje:
    Illetékes: BKM Budapesti Közművek FŐKERT
    Károly körút (VII. kerület, Erzsébetváros)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Kövek a Damjanich utcán

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
    Damjanich utca (VII. kerület, Erzsébetváros)
  Vissza az oldal tetejére