Megoldásra vár

Cserhalom utca közműfelújítás utáni állapot

Anonim Járókelő

Tisztelt Hölgyem/Uram,

A budapest XIII. kerület Cserhalom utca Turóc utca és Vizafogó utca közötti szakaszán 2023 negyedik negyedévében befejeződött egy közműfelújítás, amely az érintett szakaszon a kerékpárút és járdák ideiglenes elbontásával, majd visszaépítésével járt. Az alábbi lesújtó hiányosságokra szeretnénk felhívni a figyelmet:
- A Cserhalom utcában húzódó korábbi önálló kétirányú kerékpárút elvesztette kerékpárút jellegét, mert a sárga útburkolati jelek nem kerültek újbóli felfestésre, illetve a kerékpárutat jelző KRESZ táblák sem kerültek pótlásra a kereszteződésekben annak ellenére, hogy a keresztező közút jelzései még utalnak a korábbi kerékpárútra. (képek mellékelve)
- Szintén a kerékpárút nyomvonalán több ponton a szegélyek nem megfelelően lettek telepítve (vagy időközben sérültek), majd erre egész egyszerűen ráaszfaltozott a kivitelező. (képek mellékelve)
- Szintén a kerékpárúton az építés alatt álló társasház bekötéseinél nem gondoskodtak a vízelvezetésről (ebben inkább a KÉSZ lehet a felelős), ezért a kereszteződésekben megáll a víz. (képek mellékelve)
- A Cserhalom és Úszódaru utcák között húzódó járda helyreállításánál szemmel láthatóan nem törekedtek arra, hogy a térkövek alatt megfelelően ledöngöljék a földet. Érthető, hogy földmunkákat követően süllyedés tapasztalható, de laikus szemszögből is kritikán aluli hullámos, helyenként botlásveszélyes állapotban adták vissza a térköves járdát a forgalomnak. Ahol pedig az eltérésekből adódóan hézag keletkezett, ott egyszerűen betonnal töltötte ki a vállalkozó a megmaradt űrt. (képek mellékelve)
- A Turóc és Hajókovács utca kereszteződősében a Hajókovács utcára vonatkozó korábbi elsőbbségadás kötelező táblát nem pótolták a munkákat követően, és forgalmi rend változásra való táblát sem helyeztek ki.

A jelen bejelentés pillanatában a kivitelezést végző szakcég már hetekkel korábban levonult a munkaterületről és elbontotta az lehatárolásokat is, tehát a munkát az itt lakók meglátása alapján valaki átvette, és a projekt lezárult. Kompetens műszaki ellenőri munka nyomát laikusként csak foltokban tapasztaltuk, azonban bízunk benne, hogy a garanciális helyreállításokat az érintett hatóság már megrendelte.

Köszönettel,
Nagy László

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Úszódaru utca

Hozzászólások

  • M. V. Klára megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Járókelő Csapat,

    Köszönöm a segítséget. A bejelentett hiányosságok május 15-i állás szerint kisebb részben megoldódtak az alábbiak szerint.

    - A Cserhalom utcában húzódó korábbi önálló kétirán
    ...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • g g megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Jelzése alapján a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet megvizsgálta a helyszínt és visszajelezte, hogy a jelzett hiányokat és hibákat ellenőrizték és azok pótlására és javítására
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: XIII. kerület Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére