Megoldatlan

Csomóponti probléma

Anonim Járókelő

Tisztelt Közút!
Sokak által ismert tény, hogy a Békásmegyeri lakótelep a 11-es út felől történő megközelítésének kialakítása korántsem ideális. Sajnos a csomópont az elmúlt 20-30 évben nem sokat változott, miközben a forgalom növekedett. Az M0-Szendre (11-es út) irányából sok jármű ezen az úton közelíti meg a lakótelepet és a környező kb. 200 hektárnyi lakóterületet. A forgalmi akadályt nagyban növeli az, hogy a beközlekedő sáv egysávos (korábban kétsávos volt - 1+1 buszsáv) és sok jármű kanyarodik a Hadrianusz utca irányába. A kanyarodó járművek megállnak, mivel a lakótelepről kifele igyekvőknek is ekkor zöld a lámpa, így nem adnak elsőbbséget (nem is jár nekik) a kanyarodóknak. A kanyarodó autók pedig emiatt feltartják a sort és a 11-es úti csomópont áteresztő képessége nagyjából a felére csökken. Emiatt dugó alakul ki a lehajtó sávban, ami csúszidőszakban elér egészen a lehajtó végéig, vagy még tovább, ezel pedig növeli a torlódást és a balesetveszélyt. Tehát az alap probléma: 1.:túl sok jármű akar lekanyarodni zöld jelzés után a Hadrianus utca irányába; 2.: nem tudnak lekanyarodni, mert a csomópont nem jó; 3: feltartják a sort és dugó alakul ki.

Lenne megoldás, melyet szeretnék Önöknek - természetesen vázlatosan - bemutatni.
1. Ha a a csomópontban a terelősziget méretét és alakját némileg módosítanák, akkor kisebb ívben kellene kanyarodniuk a járműveknek, ezzel is gyorsabb lenne a kanyarodás. A buszközlekedést és a többi jármű közlekedését is segítené a terelősziget átépítése, mivel jobban beláthatnák mind a két irányt (jelenleg majdnem 160 fokban kell visszatekinteniük a járművezetőknek).
2. Ha a beközlekedő út szélesítését megcsinálnák, lenne hely egy balra lekanyarodó sáv, vagy félsáv kialakításának, így az egyenesen haladó járműveket nem tartanák fel a kanyarodó autók. Az utat csak kismértékben kellene módosítani és a módosítással együtt az évtizedek óta hiányzó (és balesetveszélyes) járdaszakaszt is pótolhatnák.

Kérem, hogy amannyiben lehetséges, vitassák meg javaslatomat és végezzenek helyszíni felmérést és forgalomszálását a kritikus forgalmi időszakokban. Amennyiben a pénzügyi keretek engedik, tervezzék meg a csomópont átlakítását! Köszönöm megtisztelő figyelmüket és munkájukat!

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Madzsar József u. 32

Hozzászólások

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Hadrianus - Madzsar József utca - csomóponti problémája"-ról "Csomóponti probléma"-ra.

 • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  Hivatkozva a 134449-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

  A Madzsar József utca – Hadrianus utca csomópont elsősorban csak csúcsidőszakokban bonyolít le jelentős
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  A körforgalom nagyon rossz lenne, mivel a forgalom nagy, a hely kicsi és a korforgalomban közlekedők egymást tartanák fel, a helyzet talán rosszabb lenne. A zebra tényleg hiányzik!
 • Rácz György Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

  Ide egy Körforgalom kéne és meg oldana mindent.
  Nem lene baleset és egy normális zebra se ártana
 • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Megoldásra vár
  3
  Megoldásra vár
  3

  Hiányzó tábla

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: Budapest Közút
  Bécsi út (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  Elfordult táblák

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Járókelő Star
  Illetékes: Budapest Közút
  Boglár utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
 • Válaszra vár
  1
  Válaszra vár
  1

  Parkolás

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Barotai Csaba
  Illetékes: Budapest Közút
  Táborhegyi lépcső (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére