Megoldatlan

Zebrahiány - Füst Milán u.

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2023.11.10.
A III. kerület Önkormányzat válasza:

"Tisztelt Bejelentő! Tájékoztatom, hogy az Ön által jelezett probléma a Budapest Közút zrt hatáskörébe tartozik, ezért a bejelentését egyidejűleg megküldtem e szerv részére a további eljárás lefolytatása érdekében."

------

Tisztelt Járókelő.hu!
Zebrát szeretnék kérni a Füst Milán utcán áthaladó gyalogos átkelési pontra. Napi több ezer ember sétál itt át a piacra, a HÉV-hez, mégis csak az autóvezetők jóindulatán múlik h lesz-e balaeset vagy nem, mert a KRESZ szerint a gyalognak itt nincs elsőbbsége. Szerencsére kiemelés, gyk fekvőrendőr van ezen a helyen (ami lassításra kényszeríti az autóvezetőket), de felfestés nincs.
Tegnap este egy sofőr szabályosan behajtott a tömegbe, és mikor széttárt karokkal megkérdeztem, ez mi volt, ennyit ordított ki az ablakon: "nem zebra". Hát, akkor legyen végre az. Főleg azért is, mert a járda végződésénél taktilis jelzés már van, ami a látássérült gyalogossal elhiteti, hogy itt biztonsággal átkelhet.
További nehezítő tényező ezen a ponton, hogy a tiltótábla ellenére rendszeres a (szabálytalan) parkolás a közelben, így gyakran autó és/vagy teherautó takarásából kell átkelni az úttesten.
Csatoltam képet a konkrét helyszínről, illetve 3 másik olyan átkelési pontról a közelben, ahol szintén van taktilis jelzés és gyalogos forgalmi igény is a biztonságos átkelésre.
Segítségüket előre is köszönöm.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Heltai Jenő tér 3

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az Illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Hivatkozva a 133466-os számú bejelentésre ugyanazt a választ tudjuk adni, mint korábbi, 116122-es számon megküldött bejelentésükre:

    A bejelentésben hivatkozott két helyszíne
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • F. Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos sokszor nekifutottunk ennek már. Lerázzák magukról a kérdést, pedig a jogszabályi kötelezettségük is lenne, a 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet értelmében is legalább táblával jelezni a kiemelésnél...
  • Járókelő Star hozzászólt a bejelentéshez.

    Itt is van egy régebbi válasz már.
    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/116122/uttesten-szintben-vezetett-jardan-az-elsobbsegi-viszony

    ---

    A bejelentésben hivatkozott két helyszínen nincs kijel
    ...
  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Járókelő.hu! Zebrát szeretnék kérni a Füst Milán utcán áthaladó gyalogos átkelési pontra. Napi több ezer ember sétál itt át a piacra, a HÉV-hez, mégis csak az autóvezetők jóindulatán múlik h lesz-e balaeset vagy nem, mert a KRESZ szerint a gyalognak itt nincs elsőbbsége. Szerencsére kiemelés, gyk f...

  • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés illetékesét "III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Státusz: Lezárt, megoldott
    Tisztelt Bejelentő! Tájékoztatom, hogy az Ön által jelezett probléma a Budapest Közút zrt hatáskörébe tartozik, ezért a bejelentését egyidejűleg megküldtem e...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére