Válaszra vár

Gyalogos infrastruktúra hiánya

FRISSÍTÉS: 2024. 04. 19.
Bejelentő válasza:
Természetesen nem történt semmi! mint, ahogy az elmúlt négy évben egyik kérvényünkkel sem! az autók jönnek mennek három irányból, a Lovas úti óvodába tartó gyerekek és szülők pedig minden reggel és délután rettegve kelnek át. persze megértem a döntéshozókat, hiszen ez a helyzet autóból biztos nevetségesnek látszik!

-----------------

FRISSÍTÉS: 2024.01.16.

A Bejelentő visszajelzése:
"Köszönjük szépen a választ! Szerencsére a 30 km/h-s korlátozást minden résztvevő betartja, így pont le tudnak fékezni a babakocsi előtt!

Kérem, hogy a Mikó utca két szerviz útjának megszüntetését fontolják meg a tervezés során, mert lényegében kihasználatlan, gyalogos szempontból azonban további veszély forrás."

-----

FRISSÍTÉS: 2024.01,15,

Az I.kerületi Budavár Önkormányzat válasza:
"A helyszín és a környék biztonságos gyalogátkelőinek tervezésére és kivitelezésére közbeszerzési eljárás van folyamatban.
A megoldásig szíves türelmét kérjük."

-----

FRISSÍTÉS 2023.11.24.

Budapest Közút válasza:
"Tudomásunk szerint a Budavári Önkormányzat az I. kerület több pontján tervezi a gyalogos közlekedés biztonságossá tételét, az egyik helyszín a Logodi utca – Gránit lépcső – Mikó utca csomópont. A tervezés során Társaságunk minden szakmai segítséget megad a tervező számára azért, hogy a csomópont forgalombiztonsága gyalogos szempontból javuljon, bár a Logodi utca kiemelkedően nagy közúti forgalmat nem bonyolít le jelenleg sem és egyébként is 30 km/órás csökkentett sebességű zóna része.
A tervezés, kivitelezés várható időpontjáról nincs tudomásunk, arról az I. kerületi Önkormányzat tud tájékoztatást adni."

-----

A Logodi, Mikó, Tábor utca kereszteződése gyalogos szempontból életveszélyes. A Lovas utcai óvoda miatt több száz gyerek és szülő jár át ezen a szakaszon naponta kétszer. Zebra hiánya miatt képtelenség az átkelés. Szeptember óta kétszer is kis híján elgázoltak, DIREKT!!! Arra hivatkozva, hogy nincs zebra. A KRESZ persze védi a gyalogosokat a kanyarodó autó elől, de erről az autósoknak fogalmuk sincs! Kérjük a kereszteződés mielőbbi gyalogos forgalmi rendezését!!!

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Logodi u. 21

Hozzászólások

  • Dr. Bede Péter József elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Önkormányzata

  • Dr. Bede Péter József megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2024.01.16. A Bejelentő visszajelzése: "Köszönjük szépen a választ! Szerencsére a 30 km/h-s korlátozást minden résztvevő betartja, így pont le tudnak fékezni a babakocsi előtt! Kérem, hogy a Mikó utca két szerviz útjának megszüntetését fontolják meg a tervezés során, mert lényegében kihasz...

  • Balázs Mezős hozzászólt a bejelentéshez.

    Természetesen nem történt semmi! mint, ahogy az elmúlt négy évben egyik kérvényünkkel sem! az autók jönnek mennek három irányból, a Lovas úti óvodába tartó gyerekek és szülők pedig minden reggel és dé...
  • Balázs Mezős visszajelzésére vár.

  • g g megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Természetesen igyekszünk a tervezés során minden közlekedésben résztvevőnek és a környéken lakóknak is megfelelni, de sajnos a szervizutak megszüntetésével újabb parkolóhelyek szűn
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Önkormányzata

  • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023.11.24. Budapest Közút válasza: "Tudomásunk szerint a Budavári Önkormányzat az I. kerület több pontján tervezi a gyalogos közlekedés biztonságossá tételét, az egyik helyszín a Logodi utca – Gránit lépcső – Mikó utca csomópont. A tervezés során Társaságunk minden szakmai segítséget megad...

  • Balázs Mezős hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük szépen a választ! Szerencsére a 30 km/h-s korlátozást minden résztvevő betartja, így pont le tudnak fékezni a babakocsi előtt!

    Kérem, hogy a Mikó utca két szerviz útjának megszüntetését fo...
  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Tisztelt Járókelő!

    A helyszín és a környék biztonságos gyalogátkelőinek tervezésére és kivitelezésére közbeszerzési eljárás van folyamatban.
    A megoldásig szíves türelmét kérjük.
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Önkormányzata

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "A Logodi, Mikó, Tábor utca kereszteződése gyalogos szempontból életveszélyes. A Lovas utcai óvoda miatt több száz gyerek és szülő jár át ezen a szakaszon naponta kétszer. Zebra hiánya miatt képtelenség az átkelés. Szeptember óta kétszer is kis híján elgázoltak, DIREKT!!! Arra hivatkozva, hogy nincs zebra. A KRESZ persze védi...

  • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "I. kerület Budavár Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Tudomásunk szerint a Budavári Önkormányzat az I. kerület több pontján tervezi a gyalogos közlekedés biztonságossá tételét, az egyik helyszín a Logodi utca – Gránit lépcső – Mikó u
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Balázs Mezős bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére