Megerősítésre vár

Váci-Fáy gyalogos lámpa

Anonim Járókelő

A Váci út alatt a Forgách utca metrómegállóban nem lehet aluljáróban átkelni, a felszínen csak a kereszteződés déli oldalán van gyalogátkelőhely. De míg a két szervizúton minden lámpaciklusban automatikusan érkezik a zöld jelzés, addig a fő útpályán csak akkor, ha a jelzőgombot valamelyik gyalogos másodpercekkel korábban, külön megnyomja. Tehát a gyalogosoknak nemcsak akkor kell értelmetlenül várniuk még egy ciklust, ha egyikük sem nyomja meg a gombot, de akkor is, ha csak rövid idővel a váltás elvi ideje előtt érkeznek meg a kereszteződéshez.
A kép is egy ilyen helyzetet örökít meg: a Váci út forgalma megállítva, a keresztező Fáy utcából már balra kanyarodott a fehér-kék autó és a taxi, egyenes megy tovább piros autó, a gyalogos számára a szervizút lámpája zöld, de mégis tanácstalanul állnak, és nem értik, hogy a fő útpályán miért nem kaptak zöld jelzést.
Már önmagában az is érthetetlen, hogy egy egyre nagyobb forgalmú metróállomásnál miért kell nyomógombos lámpa, de a fő útpálya és a szervizutak lámpáinak vezérlési módja is rámutat ennek indokolatlanságára. A Váci úti forgalom ráadásul mindenképp pirosat kap ebben az időszakban, akkor is, ha a keresztező zebra lámpája is piros marad. A gyalogosforgalom a jövőben tovább növekszik majd, mert a környéken számos új társasház épült és épül most is. Egyúttal kérem a fő útpályán a gyalogos zöld jelzés időtartamát is felülvizsgálni, mert a jelenlegi 12 másodperc alatt a 6 sávon fokozott tempóval sem lehet szabályosan átkelni, de a bármely okból csak lassabban haladni tudóknak esélyük sincs erre.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Forgách utca

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Járókelő Csilla megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    A XIII., Váci út – Fáy u. kereszteződésével kapcsolatos észrevételére az alábbi választ adjuk.
    A csomópontban jelenleg bizonyos időszakokban a Váci utat keresztező gyalogosok nyomó
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére