Megoldatlan

Szemétszállítás hibás időzítése iskola közelében

A XX. kerületi Attila utcában és környékén a szemétszállítás időzítése nagyon rossz.
Minden hétfőn, iskolakezdés előtt 20-40 perccel érkezik meg a kukásautó, ezzel minden egyes alkalommal 5-10 perces dugót okozva. A helyi forgalmi rend nem egyszerű: egy egyirányú szűk utca - a József Attila Általános Iskola utcája - találkozik két - ugyan kétirányú, ámde szintén keskeny, parkoló autókkal teli, általában egyszerre csak egy irányban átjárható - másik utcával. A reggeli, iskola előtti forgalom itt egyébként is kritikus, de amikor még ráadásként megjelenik a kukásautó, meg-megállva, lassan végighalad az utcán, majd a fent említett kereszteződésben nagy nehezen befordul, néha Y fordulóval betolat az egyirányú utcába, akkor - a reggeli sietségben évszázadoknak tűnő - 5-10 percre teljesen megáll az élet.
Ugyanez játszódik le a szelektív gyűjtésnél is.
Ha ugyanez egy-két agresszívebb vagy csak ügyetlenebb vezetővel, vagy rosszul leparkolt autóval súlyosbodik, akkor a fenti idő kétszeresével is lehet számolni.
A szemétszállítókkal általában nem szokott gond lenni, igyekeznek a lehetőségekhez mérten gyorsan megoldani a feladatot, de a jelenlegi megoldás nekik is csak felesleges küzdéssel, mérgelődéssel jár.
Tehát jelenleg mindenki rosszul jár.

Azt javasolnám, hogy tervezzék át a szemétszállítás menetrendjét, hogy kritikus infrastruktúra környékét ne kritikus időben látogassanak. Ha csak fél órával korábban, vagy fél órával később járnának arra, semmilyen gondot nem okozna, de így a legfrekventáltabb időben garantált a bosszúság és az idő pazarlás mindenki részéről.

Probléma helyszíne
Budapest XX. kerület, Pesterzsébet, Attila u. 27

Hozzászólások

  • H B L lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük megkeresését.
    Tájékoztatjuk, hogy sajnos nem áll módunkban módosítani a hulladékszállítás időpontját a bejelentett területen. Az, hogy az egyes járatokat rugalmas keretek
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FKF

  • Nagy Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére