Megoldott

Értelmezhetetlen kerékpáros közlekedési megoldás

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2023.09.11.
Pesterzsébet Önkormányzat válasza:
"A kerékpáros fejlesztések a VEKOP - Közlekedésbiztonsági fejlesztések a XX. kerületben c. projekt keretein belül valósultak meg, melynek projektgazdája a BKK Zrt., továbbá a forgalomtechnikai módosításokra az engedélyeket a Budapest Közút Zrt. adta.

Tisztelettel
VGO"

--------------------------------
A XX-dik kerületet átalakítják ún. kerékpáros kerületté. Ezért kijelöltek mindenféle random utcákat, hogy most már ezekbe is be lehet hajtani két irányból, habár autóval egyirányú, szerintem abszolút átgondolatlanul. Én örülök neki, hogy ebbe az utcába be tudok hajtani (autós) menetiránnyal szemben, mert az alternatíva elég veszélyes volt (balra kanyarodva egy szintén egyirányú utcába, de ahol valami oknál fogva többször előfordult, hogy az autós egyszerűen nem vett észre, pedig ki voltam világítva rendesen). De ebben az utcában mindkét oldalon autók parkolnak, és épp annyi hely van csak, hogy egy autó elférjen. Ebből többször volt konfliktusom, de legtöbbször csak jönnek az autóval, és hiába nincs hova félreállnom nekem se, neki meg mondjuk lenne épp, vagy megvárhatná, míg én pár méterrel később be tudok állni két parkoló autó közé, hogy őt elengedjem, nem teszik, sokan nem. Ez veszélyes és fölösleges konfliktus, ráadásul szerintem az autósok felének fogalma sincs, hogy én ott teljesen szabályosan megyek szembe - ezt is jó volna valahogy jobban (vagy egyáltalán!) megszervezni, hogy láthatóbb legyen, egyértelműbb legyen, legyen felhívó jelzés, tájékoztatás, nem tudom, mi.
Ez így nagyon szerencsétlen, értelmetlen, és elég szomorú, hogy most hiába tudok behajtani már vagy négy irányból is az utcába, ahol lakom, de mindegyik ilyen veszélyes és konfliktusos. (A Topánka utcában is egyszercsak elfogy a kijelölt kerékpársáv, és utána semmi.)
Esetleg azt is meg lehetne oldani, hogy csak az egyik oldalon lehetne parkolni, és akkor lenne elég hely egy autónak meg egy biciklisnek (én ezt üdvözölném leginkább, mert nekem itt lenne a legbiztonságosabb felmenni).

Probléma helyszíne
Budapest XX. kerület, Pesterzsébet, Zilah u. 15

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a választ!
  • E. Mátyás lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékes válasza alapján
  • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Ügyszám: 0038/0041952/2023
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00129941

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Nagyon köszönjük megkeresését, mellyel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Közlekedésbiztonsági fejles
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "értelmezhetetlen kerékpáros közlekedési megoldás"-ról "Értelmezhetetlen kerékpáros közlekedési megoldás"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Erre semmi válasz, megoldási javaslat nem érkezett egy hónap alatt?
  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A XX-dik kerületet átalakítják ún. kerékpáros kerületté. Ezért kijelöltek mindenféle random utcákat, hogy most már ezekbe is be lehet hajtani két irányból, habár autóval egyirányú, szerintem abszolút átgondolatlanul. Én örülök neki, hogy ebbe az utcába be tudok hajtani (autós) menetiránnyal szemben, mert az alte...

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • XX. kerületi Önkormányzat Városgazdálkodási Osztályverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    A kerékpáros fejlesztések a VEKOP - Közlekedésbiztonsági fejlesztések a XX. kerületben c. projekt keretein belül valósultak meg, melynek projektgazdája a BKK Zrt., továbbá a forgalomtechnikai módosítá...
  • E. Mátyás elküldte az ügyet az illetékesnek: XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Jobbhorog-veszélyt növelő bokor

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Könyves Kálmán körút (IX. kerület, Ferencváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Balesetveszély

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Szász László
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Krisztina körút (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére