Megoldatlan

Túl keskeny a járda

FRISSÍTÉS: 2023.11.27.
Bejelentő javaslata:
"Tisztelt Budapest Közút!

Köszönöm a válaszukat, ugyanakkor szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy az általam javasolt megoldás a taktikai urbanizmus eszközkészletéből merít, így minimális anyagi erőforrást igényel. Pusztán egy-két beton terelőelem kihelyezésével teret lehetne nyerni a gyalogosoknak - ehhez nincs szükség sem a fém pollerek, sem a lámpaoszlop, sem a közműszekrény áthelyezésére. A szintkülönbség ugyan megmaradna az eddigi járda és az így létrejövő, kibővített gyalogos felület között, de ez kezelhető probléma (egy élénk színű, vidám festéssel a botlásveszély is orvosolható). A megnövelt gyalogos felület ugyanakkor mindenkinek kényelmesebb közlekedésre adna lehetőséget.
A későbbiekben, amikor jobbak lesznek a főváros anyagi lehetőségei, persze a járószint járdaszintre emelése, a közműszekrény és a pollerek áthelyezése is megtörténhet majd - de első körben ezek nélkül, pusztán a taktikai urbanizmus eszközkészletével is lehetne javítani a helyzeten."

------------------------
FRISSÍTÉS: 2023.11.24.
Budapest Közút válasza:
"Tisztelt Bejelentő!

A IX. ker. Kálvin tér 7. szám előtt a járda az oszlopsor és az épület síkja között 1,8 méter szélességű, mely valóban nem elégíti ki az igen nagy gyalogosforgalmat. Ugyanakkor a járdafelület bővítésére sajnos nincsen lehetőség, hiszen sem az oszlopok, sem a közműszekrény nem helyezhetőek át, illetve jelentős összegű beruházás által helyezhetőek csak át, amire nem rendelkezünk forrással.

Kérjük válaszunk megértő elfogadását."

----------------
A Kálvin tér és a Vámház körút találkozásánál, a Lónyay utca sarkától nem messze, a Rossmann és a pénzváltó előtti szakaszon, a Városkapu Üzletház bejáratánál nagyon keskeny a járda. Ezen a részen nagy a gyalogosforgalom, rengeteg turista is igyekszik a Vásárcsarnokba, nehéz elférni a járdán.
Közben a bicósávot ugye még a metrópótlás idején bentebb terelték a betontömbökkel. A betontömbök mögött így egy holttér alakult ki, amelyet autók parkolásra, ill. reklámeszközként használt motor tárolására használnak - miközben a járda szűk a gyalogosoknak. Plusz két betontömbbel fel lehetne szabadítani a területet az autó- és motortárolástól, illegális reklám helyet átadva a területet a gyalogosoknak. Egyelőre akár átmeneti térrendezésként, felfestéssel, betonelemekkel határolva, majd ha beválik a kialakítás, szintbe is lehetne hozni a járdával. A Ráday utcára úgyis kicsi a kanyarodó forgalom, az Üllőire meg ráérnek később is kisorolni az autók - tehát minimális kellemetlenségek árán lehetne sokat javítani a gyalogosok helyzetén. Itt ugye korábban sem volt parkolás, hiszen végig a szélen ment a bicósáv, szóval ez sem lehet probléma.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Kálvin tér 7

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Előző válaszunkban leírt szakmai álláspontunkat továbbra is fenntartjuk, az Ön által javasolt taktikai urbanizmus eszközeivel ezen a helyszínen nem tervezünk beavatkozni.

    Kérjük
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A Kálvin tér és a Vámház körút találkozásánál, a Lónyay utca sarkától nem messze, a Rossmann és a pénzváltó előtti szakaszon, a Városkapu Üzletház bejáratánál nagyon keskeny a járda. Ezen a részen nagy a gyalogosforgalom, rengeteg turista is igyekszik a Vásárcsarnokba, nehéz elférni a járdán. Közben a bicós...

  • Barna Ferenc hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Közút!

    Köszönöm a válaszukat, ugyanakkor szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy az általam javasolt megoldás a taktikai urbanizmus eszközkészletéből merít, így minimális anyagi erő
    ...
  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Túl keskeny a járda a Kálvin tér - Vámház körút - Lónyay utca sarkánál"-ról "Túl keskeny a járda"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Kálvin tér 7. szám előtt a járda az oszlopsor és az épület síkja között 1,8 méter szélességű, mely valóban nem elégíti ki az igen nagy gyalogosforgalmat. Ugyanakkor a j
    ...
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Gábor Áron hozzászólt a bejelentéshez.

    Draskóczi Ádám, ez valami rossz vicc, ugye? Én is jártam már arra sokszor, pedig nem vagyok turista :D Jesus
  • Nagy Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    A pollerek hátránya. Egy csomó helyet elfoglalnak a járdából. Kár, hogy ha nem lennének akkor meg parkolónak használnák a járdát.
  • Draskóczi Ádám hozzászólt a bejelentéshez.

    Szemmel láthatóan két ember is elfér egymás mellett, ahogy a képek is igazolják. Mennyivel szélesebb járdára lenne szükség? Nehogy már a kártékony turisták igényei formálják a városunkat.
  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Barna Ferenc bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Nem működnek a jelzőlámpák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Pöttyös utca (IX. kerület, Ferencváros)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Rozsdás oszlop

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Kapas Viktor
    Illetékes: Budapest Közút
    Soroksári út (IX. kerület, Ferencváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Zsákutca

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Varga Tamás
    Illetékes: Budapest Közút
    Address :Budapest (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére