Válaszra vár

Park tarra vágása

FRISSÍTÉS: 2023.08.12

Egy felhasználó visszajelzése alapján:
,,"Fejlemények!
2023-07-31 09:38:09
A mai napon sikerült beszélnem a polgármesteri hivatallal.Elmondásuk alapján polgármester úr semmiről sem tud.Nem adott engedélyt az egészséges fák kivágására,de még a beteg fákéra sem,és a tervezett autóútról sem tud.Hivtam a Városfejlesztést is,Ők sem tudnak semmiféle kivitelezésről.
Beszéltem a Fővárosi Önkormányzattal is.Mily furcsa ott sem tudnak semmit.Kérték,hogy Karácsony Gergely főpolgármester úr felé jelezzem irásban is mindezt és utána jár.Kaptam egy email cimet,amit mindig megnéz.Ez ügyben várok....Közben a fák nem lesznek tovább vágva,beszéltem a Garden Fasor Fenntartó Kft vezetőjével.Megtudtam,hogy valóban lesz,tervben van autóút épitése,és valóban itt a Jysk es a 28 között,de felüjáró nélkül. A raktár utcában fogják megszüntetni az aluljárót és ott gyalogosátkelő hely lesz.Sikerült beszélnem az épittetővel is,akit megbiztak az autósút átvezetésével.Ő azt állitja,Dr Kiss Lászlótól kapta a megbizást 2 héttel ezelőtt.Kiss László tagad.Mivel most még folyamatban van a dolog,nyomozok,nyomoznak,hogy ki a hunyó,kérem azokat,akik még nem irták alá a peticiót,tegyék meg!!! Nem akarunk itt autósforgalmat,főleg 2 irányút,mert 2 irányú lesz!!!
Köszönöm addig is mindenkinek!
Ahogy megtudok valamit,irni fogok!
Dunai Andrea"

Fővárostól információ:
"Az egész a Raktár utcai csomópont átépítése miatt van, amit részben a Waterfront miatti forgalomnövekedés indokol.
Raktár utca: Miklós utcáról a Szentendreire egyirányú lesz, kétoldalt kerékpársávokkal. Túloldalt is kerékpársávok lesznek (de az kétirányú marad).
Zebra is lesz a Szentendrein, a Raktár utca külső oldalán (Juhúúúúúú!!!!)
Jysk, Kerék utca: a Szentendrei út felé a Miklós utcától a Jysknél a Szentendre felé vezető oldalon lesz egy átkötés a Búvár utcára (ez egyirányú lesz a Szentendrei út felől). A másik, Árpádhíd felé vezető oldalon pedig a Kerék utcára lesz átvezetés (ez kétirányú lesz) (gondolom, hogy tehermentesítse az új csomópontot).
És lesz még egy plusz kivezetés a Szentendrei felé az Akác köz magasságában is, az is kifelé egyirányú.
Fakivágások: mivel a kerület területén történtek a fakivágások közterületen részben kerületi beruházásban, ezért Óbuda nem járhat el hivatalból, át kell tenni illetékességgel másik kerülethez (jellemzően 2. kerület, vagy Újpest jár el ilyenkor)."

-----

A Budapest III. kerület Szentendrei út 28 számú lakóház és a Szentendrei út 30 szám alatti Jysk áruház közötti apró parkot 2023.07.29-30 hétvégén előzetes bejelentés, vagy a lakókkal való egyeztetés nélkül tarra vágták. Legalább 7 db egészséges fa áldozatul esett ennek a barbárságnak. Szeretnék tájékoztatást kérni, hogy mi folyik ott. Ki tette ezt, és miért. Próbáltam tájékozódni, de semmi konkrétumot nem találtam.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Szentendrei út 30

Hozzászólások

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Bp Szentendrei út 28 lakóház és Jysk áruház közötti park tarra vágása"-ról "Park tarra vágása"-ra.

  • Járókelő Star hozzászólt a bejelentéshez.

    Nincs sok értelme a kerületnek küldeni, mikor ők már válaszoltak...
  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "A Budapest III. kerület Szentendrei út 28 számú lakóház és a Szentendrei út 30 szám alatti Jysk áruház közötti apró parkot 2023.07.29-30 hétvégén előzetes bejelentés, vagy a lakókkal való egyeztetés nélkül tarra vágták. Legalább 7 db egészséges fa áldozatul esett ennek a barbárságnak. Szeretnék tájékoztatást ...

  • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet"-ról "III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    A 00127137 számú bejelentésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a jelzett helyszínen a Városüzemeltetés nem végzett munkálatokat.

    Tisztelettel,

    Óbuda-Békásmegyer Közterül...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Star hozzászólt a bejelentéshez.

    "Fejlemények!
    2023-07-31 09:38:09
    A mai napon sikerült beszélnem a polgármesteri hivatallal.Elmondásuk alapján polgármester úr semmiről sem tud.Nem adott engedélyt az egészséges fák kivágására,de még
    ...
  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet

  • Lévai Zsuzsanna bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kezd leesni

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Járókelő Star
    Illetékes: BKM Budapesti Közművek FŐKERT
    Békásmegyer (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Meghalt a fa

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Járókelő Star
    Illetékes: BKM Budapesti Közművek FŐKERT
    Kossuth Lajos üdülőpart (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére