Válaszra vár

Iszonyatosan koszos az állomás

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS - 2024.04.23.

"A peron takarítása csak indokolt esetben, helyileg történik nedves eszközökkel." és "A takarítás ellenőrzését rendszeresen végezzük és minden, halasztást nem tűrő hiányosságot azonnal orvosolunk."

Ezekkel kapcsolatban azért vitakoznék. Hetek óta kerülgetjük ugyanazokat a madárszar és "eseti" foltokat, nagyon ritkán takarítják fel őket. Gyomorforgató az állomás. Hetente ráférne egy magasnyomású mosás a peronokra. Ezt el is tudnák intézni, ha figyelembe vennék az utasok visszajelzéseit. Az egyik legforgalmasabb állomásról van szó, de mégis sokkal kevesebb figyelmet kap a hasonlóállomásokhoz képest.

"A képen is látható, hogy a szerkezet utasok számára lényeges, kapaszkodó korlát része tiszta állapotú"

Sajnos ez sem igaz, iszonyatosan retkes és össze is van firkálva. Csatolok egy közeli képet, hogy jól ehessen látni.

----------

FRISSÍTÉS - 2024.04.12.

A MÁV válasza:
Hivatkozással a 126967 sz. átiratukra, az abban leírtakra tételesen az alábbi állásfoglalást adjuk:

Az első képen látható lépcső alatti tér:
- a peronon észlelhető átfolyás az elvezetőcsőtől indul, mivel ammóniaszagot nem tapasztaltunk a helyszínen vélhetően esővízről van szó. A peron takarítása csak indokolt esetben, helyileg történik nedves eszközökkel.
- a területen lévő foltokkal kapcsolatban szintén hasonló a helyzet.

A második képen szereplő folt a pad alatt:
- vélhetően eseti foltról van szó, a peron takarítása során a takarítással foglalkozó vállalkozó kezelte a helyzetet

A harmadik képen látható lépcső:
- a képen is látható, hogy a szerkezet utasok számára lényeges, kapaszkodó korlát része tiszta állapotú
- a szerkezet oldalsó részének takarítása nem indokolt, továbbá a jelentős vonatforgalom miatt nem járna sokáig tartó változással mivel a szerelvényekről por illetve fékpor száll a szerkezetre így tartós javulás nem érhető el a területen. Természetesen időszakosan ezek a részek is takarításra kerülnek azonban nagyjából fél napig észlelhető a tisztítás.

A panaszban szereplő perontetői szeméttel kapcsolatban:
- sajnálatosan a szemét ismételt keletkezése a nemtörődőm hozzáállás következménye, a szemetelőkel szemben fellépni csak korlátozottan tudunk
- a perontetők takarítása a magasfeszültségi vezetékek miatt csak kikapcsolás alkalmával valósulhat meg, amely során vonatok nem tudják érinteni az utasforgalmilag igen jelentős helyszínt, így erre ritkán, de időszakosan sor kerül.

Felüljáróval kapcsolatos problémák:
- a peronokra vezető felüljárót a vállalkozó hetente több alkalommal nedves takarítással is letakarítja, azonban ezen időszak alkalmával sincs lehetőségünk a területet teljesen lezárni mivel a felüljáró a vágányokon túl található úttal is kapcsolatban áll, így még az éjjeli órákban is állandó a forgalom. Ebből kifolyólag nincs lehetőség a terület nedves takarítás utáni felszárítására anélkül, hogy cipő vagy egyéb foltos ne legyen.

A takarítás ellenőrzését rendszeresen végezzük és minden, halasztást nem tűrő hiányosságot azonnal orvosolunk.

----------

Kőbánya-Kispest hirhedten koszos budapesti állomás. Évek óta azt harsogja a MÁV, hogy akárhányszor ellenőrzik a területet, tisztaság van. Mikor mennek ki ellenőrizni? A lépcsők legutóbbi felújítása óta (pár éve) nem volt lemosva a korlát... Áll a szemét a perontetőn. Retkes a padló a felüljárón. Hugyfoltok tarkítják a peront. És van ami már jópár hónapja ottvan. Nem igaz, hogy megfelelő takarítás történik. Essenek neki legyenek kedvesek egy olyan szintű takarítási programmal, mint ahogyan a BKK szokta a budapesti közterületeket kipucolni pár havonta. Mossák le a lépcsőt legyenek kedvesek és szedjék össze a szemetet mindehol. Előre is köszönjük! Reméljük hamarosan visszatérünk a nem balkáni állapotokhoz!

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Kőbánya-Kispest vasúti gyalogos felüljáró

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "Kőbánya-Kispest hirhedten koszos budapesti állomás. Évek óta azt harsogja a MÁV, hogy akárhányszor ellenőrzik a területet, tisztaság van. Mikor mennek ki ellenőrizni? A lépcsők legutóbbi felújítása óta (pár éve) nem volt lemosva a korlát... Áll a szemét a perontetőn. Retkes a padló a felüljárón. Hugyfoltok ta...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    "A peron takarítása csak indokolt esetben, helyileg történik nedves eszközökkel." és "A takarítás ellenőrzését rendszeresen végezzük és minden, halasztást nem tűrő hiányosságot azonnal orvosolunk."

    E
    ...
  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az Illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Hivatkozással a 126967 sz. átiratukra, az abban leírtakra tételesen az alábbi állásfoglalást adjuk:

    Az első képen látható lépcső alatti tér:
    - a peronon észlelhető átfolyás az elv
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Hivatkozással a 126967 sz. átiratukra, tájékoztatjuk Önöket, hogy a bejelentést a vasúti infrastruktúrát kezelő MÁV Zrt. illetékes szervezeti egysége részére továbbítottuk, a jelze...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • E. Mátyás elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére