Megerősítésre vár

Kétirányúsított útszakasz és össze-vissza táblakihelyezés

Anonim Járókelő

A nagy pesterzsébeti forgalomszervezési őrületben újabb érdekesség jelent meg. Egyrészt a közútkezelő helytelenül alkalmazza a zsákutca táblát, máshol is került mostanában ki úgy zsákutca tábla a környéken, hogy az nem zsákutcát jelöl. A képen látható, zsákutcával jelölt útszakasznak van két folytatása is - az más kérdés, hogy abból az egyik szemből egyirányú, a másikra meg csak önkormányzati dolgozók hajthatnak be - de ettől ez az útszakasz még nem zsákutca. Azért a közútkezelőtől elvárható lenne, hogy ismerje a KRESZ-táblák jelentését és azokat megfelelően alkalmazza.

Másrészt az adott helyszínen azzal, hogy nem behajtani tilos, hanem zsákutca táblát helyeztek ki, gyakorlatilag kétirányúsították a Vörösmarty utca egy 40 méteres szakaszát. Nem tudom, erre miért van szükség, miközben már évek óta nagyon jól kialakult, hogy a Vörösmarty utca 3 tömbje körül óramutató járásával ellentétes irányú egyirányú forgalom van a tömb 3 oldalán. Ez a 40 méteres szakasz csak problémákat okoz. Ide csak a Nagy Győri István köz felől lehet balra fordulva behajtani, de ha valaki itt nem talál parkolót, akkor nagyon kényelmetlen itt forgolódni, főleg, hogy közben a valóban egyirányú utcából folyamatosan érkeznek az autók.

Ha esetleg valóban kétirányúsítani akarták ezt a szakaszt, akkor legalább ezt a problémát illett volna megoldani, ez a fantom-parkoló pont erre a 40 méteres szakaszra esik
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/123928/furcsan-nem-hasznalt-parkolo

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az egyirányú szakaszról érkezve az újonnan kialakított 40 méternyi kétirányú szakaszra nincs kitéve az ilyenkor szokásos kétirányú forgalom kezdetét jelző tábla - a forgalom semmilyen szinten nincs felkészítve erre a furcsa, senki által nem várt 40 méternyi kétirányúsításra.

Az egyetlen magyarázat a kétirányúsításra csak az lenne, hogy így két irányból közelíthető meg az önkormányzati parkoló, de nem igazán értem, hogy miért érkezne bárki is úgy az önkormányzathoz, hogy előbb végigjön a Nagy Győri István közön, mikor a Baross utcáról direktben is befordulhatna oda. Mondjuk akkor tolatva kellene a halszálkába beállniuk - nagyon remélem, hogy nem azért lett teljesen összezavarva a Vörösmarty utca elejének a forgalmi rendje, hogy az önkormányzati dolgozók előre tudjanak a halszálkákba beállni és ehhez ne kelljen megkerülniük a Vörösmarty 3. tömböt.

A javaslatom az, hogy mivel semmi érdemi indok nincs a kb. 40 méteres szakasz kétirányúsítására, a zsákutca táblákat cseréljék le behajtani tilosra (kiegészítéssel, hogy kerékpáros mehet szembe is) és állítsák vissza az eredeti egyirányú forgalmi rendet.

Probléma helyszíne
Budapest XX. kerület, Pesterzsébet, Vörösmarty u. 3a

Hozzászólások

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Véletlenül (?) kétirányúsított útszakasz és össze-vissza táblakihelyezés"-ról "Kétirányúsított útszakasz és össze-vissza táblakihelyezés"-ra.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldatlan"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A XX. kerület Vörösmarty utca forgalmi rendjével kapcsolatos megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk:

    Tájékoztatjuk, hogy a kerületben november hónapban fejeződött be a „Közl
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére