Megoldatlan

Kutya-tulajdonosok felelősségre-vonásának hiánya

Anonim Járókelő

Véleményem szerint nincs olyan aki tömegközlekedésben utazik és ne találkozott volna a kutyás gazdák felelősségre-vonásának hiányával!
---
Rendszeresen, különböző járműveken és különböző jegyellenőrök jelenlétében látom azt én is hogy bár a kutyákra nagyon ésszerű és érthető jogszabályok vonatkoznak de ha jön is egy ellenőr SOHA (és ez nem túlzás) soha nem kéri el a kutya jegyét (vagy netán talán oltási könyvét) SOHA nem szól a tulajdonosnak hogy szájkosár és póráz minden esetben és minden méretű kutyára KÖTELEZŐ amely nem a szabályok szerinti meghatározott méretű kutyaszállítóban van, soha nem szól ha nem a szabályok szerinti helyen szállítja az állatot, sőt még akkor sem ha épp a kutya az ülésre van ültetve a gazdája ölébe vagy épp mellé, mondanom sem kell a kutya nem úgy tisztálkodik így könnyen ha az ülésre ültetik ami sajnos sokszor előfordul, kerül fekália az ülésekre is, melyet az utas a nadrágjával szépen haza is visz az otthonába, nem túl gusztusos, (főleg a takarítás rendszerességét is figyelembe véve)!
---
Miért nem kötelezi a BKK a jegyellenőreit hogy az általános ellenőrzés kiterjedjen ezekre is, ne csak emberekre, de állatokra, italfogyasztásra stb.?
A kutya jegy nélkül épp oly bliccelő mint az ember, szájkosár és póráz nélkül épp oly szabálysértő mint a járművön dohányzó vagy (nem visszazárható tárolóból) italt fogyasztó utas.
A szabályok és törvények betartatása mind, a többség, az utazók érdekét, biztonságát, egészségét és kényelmét szolgálná, azonban ennek a BKK keze alatt nyoma sincs!!
----
Élő állat a kézipoggyász méretét meg nem haladó, állatok szállítására alkalmas, zárt szállítóeszközben díjmentesen szállítható, amely biztosítja, hogy az élő állat az utazás során nem szabadul ki, illetve az utasok ruházata, poggyásza vagy a jármű nem szennyeződik be. A fentebb említettektől eltérően (ha az utas nem kézipoggyásznak megfelelő szállítóeszközben szállítja) a kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve, díjfizetés ellenében szállítható.

Az utasnak rendelkeznie kell a kutya oltási bizonyítványával és kérésre azt a szolgálatban lévő személyzetnek fel kell mutatnia.
-
A kutya utaztatásának viteldíja azonos az adott távolságra érvényes teljes árú menetdíj árával.
-
Kutya a járművek ülésén nem, csak a járművek peronján szállítható, egy utas pedig csak egy kutyát szállíthat. Ennek figyelembe vételével (ha több utas is szállít kutyát) egy járművön (kocsinként) több kutya is szállítható, de perononként legfeljebb egy.
-
Minden esetben a kutyát szállító utas(ok) felel(nek) azért, hogy az állatok egymást, illetve a többi utast ne zavarják vagy veszélyeztessék, a járműben kárt ne okozzanak.
-
A BKK Zrt. üzletszabályzata a kutyákra mérettől és fajtától függetlenül egyazon szabályt alkalmazza.
-
Ha az állatot ténylegesen az előírások szerint utaztatják, személyes jellegű szóváltás esetén a kutyatulajdonos megkérheti a járművezetőt vagy a jegyellenőrt, hogy hívja fel a reklamáló személy figyelmét az ebszállítás feltételeire, annak szabályosságára.
-
Mindezt nem ártana az ellenőrökkel és járművezetőkkel is tudatni, sőt erősebben felhívni az állattartók figyelmét is rá, mert sajnos a jelek szerint nem rendelkeznek ezen ismeretekkel.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, VII. kerület

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Levélíró!

    A jegyellenőrök az utasok között mindenkivel szemben azonos módon kötelesek eljárni, szükség esetén intézkedni. A jogszerű intézkedés elmulasztása – pl. a szabálytalan kutyaszállít
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    bertold, szerintem meg egyik sem fontosabb mint a masik azaz mindketto egyforman fontos, egyebkent meg ami helyet foglal sulyt képvisel és mocskot hagy(hat maga utan azert fizetni kell es ennyi, igaz...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Úgy gondolom mindenkinek igaza van, de talán a kutya-utasoknál vannak sokkal előrébb való problémák, amiket a BKK-nak előnyös lenne mielőbb megoldania. Például nem gondolom, hogy a hajléktalan (akit...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Anita! Nyilván mindenki a maga pénztárcája szerint értékeli hogy mennyire tartja soknak a jelenlegi árakat, legtöbben azt mondanák ha egy havi bérlet 100Ft lenne hogy már az is sok... :/ Aki há...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Kriszta!

    Egyetértek azzal, hogy a törvényt be kell tartani es tartattni, hiszen csak így tud normláisan meg egyáltalan így tud működni egy rendszer, társadalom
    Én személyszerint nem tartozok...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Anita!

    Látom ön is azok közzé tartozik akik a kutyát emberként kezelik, ez ön szerint jó dolog, szerintem nem. A kutyára vonatkozó törvények a többség érdekét védik, jelenleg a többség az aki
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Én értem azt, hogy van olyan kutya, aki félelmetesnek tűnik, és ha még nem is az a többség számára valakiben mégis félelmet kelt...megértem. És az is teljesen igaz, hogy megis csak egy állat éy ösztön...
  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Boráros tér kijelzők

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Boráros tér H (IX. kerület, Ferencváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Retkes ülések

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Bardócz Csaba
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Védgát utca (XXI. kerület, Csepel)
  Vissza az oldal tetejére