Megoldott

"Ideiglenes" tájékoztató tábla ellentmondó felfestéssel

Anonim Járókelő

Tisztelt Budapest Közút!

Tudomásom szerint a sárga tájékoztató táblák "ideiglenesek". A szóban forgó probléma egy ideje feltűnt, de vártam, hátha javul. Becslésem szerint min. 1 évben mérhető az imént bejelentett forgalmi rend. Külön érdekesség, hogy a tábla az EuroVelo jelzéssel együtt van kihelyezve.

A kihelyezett jelzőtábla mintha a nyitott kerékpársáv vége táblának lenne a megtükrözése (kép: Főutca4), és számomra azt jelzi, hogy megszűnik a (nyitott?) kerékpársáv, de az abban haladók irányváltoztatás nélkül folytathatják útjukat, míg az egyéb járművek forgalmi sávja megszűnik, nekik kell irányváltoztatással, elsőbbségadással a közös forgalmi sávba érkezni. Azért kérdőjelezem meg a nyitott kerékpársávot, mert ugyan a tábla nyitott kerékpársávot mutat, a felfestés a tábla előtt folytonos sárga vonal (kerékpársáv), utána szaggatott sárga vonal (kép: Főutca3). A szaggatott sárga vonal azt a kerékpársávot jelzi, amelyet megszaggattak, vagy a hivatalosan fehér szaggatott nyitott kerékpársávot jelzi, amelyet ideiglenes volta miatt sárgán festettek fel? (mindenesetre ez így is egy furcsa ellentét a tábla és az útburkolati jelek között).

A legfőbb probléma nem ezzel van.

Ekkor jön a csavar mindkét sávban közlekedőknek, ugyanis a táblával ellentétben, mind az autósoknak, mind a kerékpárosoknak egymás felé mutató terelőnyíl jelzi, hogy merre kellene továbbhaladniuk - egyiknek a másik sávjába, és fordítva (kép: Főutca2). Ezt követően egy forgalom elől elzárt területtel szemben találják magukat a kerékpárosok, és belekényszerülnek a mellettük lévő forgalmi sávba, átlépve a szaggatott vonalat, irányt változtatva, így elsőbbséget kell adniuk az autósoknak (amivel önmagában nem lenne gond), de azzal ellentétben kell így tenniük, hogy ők a tájékoztató tábla szerint egyáltalán nem erre készültek! Jobbkéz szabályról sem beszélhetünk, miszerint mindkét sáv megszűnne, így a jobbról érkező kerékpárosnak lenne elsőbbsége, hiszen a kerékpárosnak szűnik meg csak a sávja, ő lépi át a terelővonalat.
Ezáltal Önök egy váratlan és veszélyes szituációba kényszerítik mind a két felet.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy oldják fel ezt a közlekedési anomáliát, és tisztázzák az elsőbbségi viszonyokat a közlekedők között. Amennyiben megszűnt az ideiglenes forgalmi rend, úgy állítsák ki a normál tájékoztató táblákat, és a nem szükséges útburkolati jeleket távolítsák el megfelelő módon. De legfontosabb, hogy a kerékpársáv megszűnésekor egyértelmű, és az előjelzéseknek megfelelő, azokkal összhangban lévő forgalmi szituációval találkozhassanak a járművek! Kérem, hogy ezt olyan elgondolás mellett vigyék végbe, hogy se az autósokat, se a kerékpárosokat ne érje váratlanul a forgalmi rend változás, legyen biztonságos, és ne következzen be emiatt baleset.

Köszönettel és tisztelettel.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Clark Ádám tér

Hozzászólások

  • Garami Marika lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Sziasztok, ez is megoldódott, köszönjük.
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • M. V. Klára megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Köszönjük észrevételét. Az ideiglenes forgalmi rend megszüntetésre került, a kerékpársáv elfogyását jelző táblát helyreállították. A forgalmi sávon nyomokban még látható sárga ide
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • T. Andrea elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    elromlott jelző

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Szarvas tér (I. kerület, Várkerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    kidőlt pózna

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Bécsikapu tér (I. kerület, Várkerület)
  Vissza az oldal tetejére