Megoldott

Problémás, veszélyes STOP tábla

Anonim Járókelő

Gitár utca felől érkezve a Gitár-Harmat-Kőér körforgalomba egy STOP tábla van a körforgalom előtt. Igazából azon túl, hogy nem sok értelme van ott ennek a STOP táblának még elég problémás és veszélyes is.

Fontosabb pontok:
- KRESZ szempontjából érdekes szituáció, mivel egy körforgóról van szó (tehát egyirányú lesz a közlekedés), így tudtommal a balról érkezőnek kell elsőbbséget adni és ezen a STOP tábla sem változtat. (Javítsanak ki, ha tévedek)
- Az említett útvonalon érkezve (Gitár) balról egy kifelé egyirányú út van (Harmat), így onnan nem kell bejövő forgalomra számítani a szembe oldal (Kőér) meg természetesen belátható.
- Ha valaki "rutinból" vezet, mert idevalósi, akkor jobb oldalról érkezve (Harmat) számítanak a megálló forgalomra a STOP tábla miatt, illetve sokszor "el is várják", hogy nekik legyen elsőbbségük, míg ez a körforgalom mivolta miatt nem jogos.
- Ha valaki "idegenként" érkezik szintén jobb oldalról (Harmat) sokszor nem érti, miért áll még mindig az autó a körforgalom előtt, akit ő szeretne elengedni.
- Az említett Gitár utca irányából érkezve a STOP táblánál való megállás mindig veszélyt is rejt magában, mert a mögöttünk érkező autó nem számít (vagy csak nem akar számítani) rá, hogy itt meg fog valaki állni előtte. Így az ember aggódhat, hogy vagy belé jönnek hátulról, vagy a rendőr bünteti meg. (Nem nagy vigasz a kár esetén, hogy nekünk volt igazunk)

Kérés, javaslat:
STOP tábla eltávolítása, mivel a körforgalom belátható. A forgalom nem indokolja, hogy ott meg kelljen állni, bőven elegendő a körforgalom elsőbbségadási szabálya. Maga a STOP tábla több veszélyt csinál, mint amennyi hasznot ad.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Gitár u. 4

Hozzászólások

  • Szalai Krisztina lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra a Gitár utca – Harmat utca körforgalommal kapcsolatban tett forgalomtechnikai bejelentésére az alábbiakról tájékoztatjuk.

    A Gitár u. - Harmat u. körforgalom
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Közlekedési tükör

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Szőlőhegy utca (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére