Megoldatlan

Kerékpárút szerencsétlen vonalvezetése

A kerékpárút a Pauler utcában egészen szerencsétlen módon lett kijelölve. Miközben az utca nagy részét autók foglalják el, a gyalogosok és a kerékpárosok alig férnek el egymástól, a vendéglátóhelyekről pedig csak a járda további szűkítése árán lehet kiülni az utcára.
A Mikó utca és a Roham utca közötti szakasz még elmegy, viszont a Roham utca és az Alagút utca között rendszeres, hogy a kerékpárútra rakott kukák vagy az itt található üzlet áruszállítása akadályozza a közlekedést.
Megoldást jelentene a Retek utcaihoz hasonló kialakítás, ahol az átalakítás után továbbra is lehet egy irányban autóval közlekedni, parkolósáv is van, de a gyalogosok, kerékpárosok, vendéglátóhelyek is megkapják az őket megillető helyet. Szintén megoldás lenne az Attila úti kerékpársáv, ebben az esetben a kevésbé magabiztos kerékpározóknak, gyerekekkel útnak indulóknak, időseknek megmaradhatna a Pauler utcai nyomvonal.
Megjegyzem, hogy forgalmas kerékpáros tengelyről van szó, sokadmagammal én is használom napi szinten munkába járáshoz. Kezdő városi kerékpárosként még biztonságérzetet adott a forgalomtól elválasztott kialakítás, de ehhez hasonló kis forgalmú utcákban ma már biztonságosabbnak érzem, ha az úton haladok, ami nem mellesleg gyorsabb is.
Kérem vizsgálják felül a jelenlegi kialakítást, és az érintettek (lakók, használók, környékbeli üzletek, Kerékpárosklub, kerületi önkormányzat) bevonásával keressenek megoldást a problámára!
Előre is köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Pauler u. 2

Hozzászólások

  • W Kriszta lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes válasza alapján lezárva.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Ügyszám: 0038/0026247/2023

    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST- 00123714

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, mellyel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma Társaságunk előtt is is
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Szász László bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére