Válaszra vár

Felesleges tilos jelzés a Vámház körúti kerékpársávokban

FRISSÍTÉS: 2024.02.25.

A Bejelentő visszajelzése:
"A Duna felé vezető irányban tényleg elmúlt az üresjárati piros, most már zöld mindig, amikor nem akad össze más iránnyal, köszönöm!

Az ellenoldalt illetően kíváncsian várom, mikor múlik el a tavaly tavasz óta aktualitását vesztett ideiglenes forgalmi rend ☺️"

-----

FISSÍTÉS: 2024.02.19.

A Budapest Közút válasza:
"A Vámház körúton a Szabadság híd felé tartó irányban intézkedtünk a kerékpársáv forgalmát irányító jelzőlámpa szabad jelzésének növelésére.

A Lónyay utca és a Kálvin tér közötti szakaszon végleges forgalomtechnika kialakítása folyamatban van. Megvalósulásig szíves türelmét kérjük."

-----

FRISSÍTÉS: 2023.11.06.
Bejelentő észrevétele: "Nem történt semmi, változatlanul az ideiglenes forgalmi rend él, így öt hónappal a metrópótlás lezárulta után is."

-----

A Vámház körút - Lónyay utca csomópontban mindkét irányban úgy kell várni a piros lámpánál kerékpárral, hogy nincs olyan keresztező forgalom, ami ezt indokolná.

A Duna irányában haladva nincs külön kerékpáros lámpa, így a standard közúti lámpa tartja fel úgy a kerékpáros forgalmat, hogy a keresztirányok zöldje után már mind a párhuzamos zebra, mind a villamosok forgalma szabad, de a közút csak jó pár másodperccel később ad szabadot. Felteszem, ez a közút hangolási szükséglete a következő lámpához (vagy valami hasonló), de a kerékpársávon erre bizonyára nincs szükség, így javasolnám egy külön kerékpáros lámpa kihelyezését, ami a zebrával és a villamosok lámpájával együtt már szabadot tud adni.

A Kálvin tér felé haladva van külön kerékpáros lámpa, de abban az ütemben, amikor a párhuzamosan haladó villamosoknak (és a villamospályáról BUSZ lámpára lekanyarodó buszoknak, troliknak) szabad az út, a kerékpáros lámpa közben ugyanúgy tilos marad, pedig a külön kerékpársáv révén akár szabad is lehetne. Ez annyiban is kellemetlen, hogy ha a villamosokkal együtt lehetne indulni kerékpárral akkor lehetne elérni a következő zöldet is, ami a Ráday utca felé menet így plusz várakozást jelent. (A többi irányba mindegy.) Javasolnám itt a program módosítását.

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Királyi Pál u. 20

Hozzászólások

  • Járókelő László elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS: 2023.11.06. Bejelentő észrevétele: "Nem történt semmi, változatlanul az ideiglenes forgalmi rend él, így öt hónappal a metrópótlás lezárulta után is." ----------- A Vámház körút - Lónyay utca csomópontban mindkét irányban úgy kell várni a piros lámpánál kerékpárral, hogy nincs olyan kereszt...

  • Baranyai Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    A Duna felé vezető irányban tényleg elmúlt az üresjárati piros, most már zöld mindig, amikor nem akad össze más iránnyal, köszönöm!

    Az ellenoldalt illetően kíváncsian várom, mikor múlik el a tavaly t...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Vámház körúton a Szabadság híd felé tartó irányban intézkedtünk a kerékpársáv forgalmát irányító jelzőlámpa szabad jelzésének növelésére.

    A Lónyay utca és a Kálvin tér közötti
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Schneider Géza elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Schneider Géza megváltoztatta a bejelentés leírását "A Vámház körút - Lónyay utca csomópontban mindkét irányban úgy kell várni a piros lámpánál kerékpárral, hogy nincs olyan keresztező forgalom, ami ezt indokolná. A Duna irányában haladva nincs külön kerékpáros lámpa, így a standard közúti lámpa tartja fel úgy a kerékpáros forgalmat, hogy a keresztirányok zö...

  • Baranyai Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem történt semmi, változatlanul az ideiglenes forgalmi rend él, így öt hónappal a metrópótlás lezárulta után is.
  • Baranyai Zsolt visszajelzésére vár.

  • Jakab Imola megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Baranyai Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    Úgy tapasztaltam, egyelőre nem történt semmi, igaz, egyelőre a metrópótlásos ideiglenes forgalmi rend se tűnt el a Vámház körútról.

    (A Közút korábbi válaszából nem értem a Kálvin tér irányú forgalomr
    ...
  • Baranyai Zsolt visszajelzésére vár.

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Nagyon köszönöm a bejelentést!
    Bosszantó még, hogy a Szabadság híd felé tartó irányban később sajnos a Fővám tér is megfogja a kerékpárosokat. Ez is megtöri a ritmust, ráadásul emelkedőn. Ami az elle
    ...
  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Vámház körúton a Szabadság híd felé tartó irányban intézkedünk a kerékpársáv forgalmát irányító jelzőlámpa szabad jelzésének növelésére.

    Az ellenkező irányban a Lónyay utca elő
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • H B L elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • H B L megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Baranyai Zsolt bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Összematricázott táblák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Margit híd (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
  Vissza az oldal tetejére