Megoldott

Lámpaprogram probléma - Kerepesi út, kerékpáros átvezetés

Anonim Járókelő

A Kerepesi úton a Keleti felé haladva a MOL kút előtti kerékpáros átvezetésnél hibás a lámpaprogram.

A bringásoknak még zöld jelzést mutat, amikor a gépjárműforgalom lámpája piros+sárga kombó lesz, amire itthon sokan már ugranak.

A csatolt videón az is látható, hogy a taxis a "stopvonalat" sem megfelelően használja, így nem megfelelő helyről és nem megfelelő időben indulva még álló helyzetből is necces lehetne a szituáció egy szintén nem teljes mértékig szabálykövető bringással / elektromos rolleressel találkozáskor. Képzeljük el a helyzetet, amikor valaki lendületből érkezik.

A probléma kiküszöbölhető lenne a lámpaprogram minimális kiigazításával, mivel utána mind a Kerepesi forgalma, mind a bringás forgalom úgyis megakad a következő lámpáknál / lámpánál, így az itteni +1-2 másodpec várakozás egyik közlekedő felet sem érintené halmozottan hátrányosan.

Kérem tehát a probléma orvoslását, mert rövidesen jóval többen fognak errefelé bringázni és rollerezni, és nem baj az, ha minimalizálva van a baleset lehetősége, még akkor sem, ha jelen esetben legalább az egyik fél szabálytalankodása szükséges lehet az előidézéshez.

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Kerepesi út 6

Hozzászólások

  • R eni lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Az érvényben lévő jogszabályok szerint a kerékpáros szabadjelzésének (zöld) utolsó másodpercében az átkelésnek nekiinduló kerékpárosnak 4m/s sebességgel haladva el kell tudnia hagy
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére