Megerősítésre vár

Behajtani tilos tábla alatti kiegészítő táblák

FRISSÍTÉS: 2023.05.22
A bejelentő visszajelzése alapján:

,,Bár változtak a táblák, de még mindig nem az igazi.

1. A kereszteződés előtti kötelező haladási irány tábla alatt ott maradt a villamost egyenesen is "engedő" tábla, holott a kötelező haladási irány tábla a villamosra nem vonatkozik.

2. Ellenben célszerű lett volna a kerékpáros továbbhaladási lehetőséget jelölni, hiszen a kereszteződés túloldalán a behajtani tilos tábla alatti kiegészítő táblával úgy korrelálna.

3. Érdekes kérdést vet fel, hogy a kereszteződés és a villamosmegálló között lévő iskola udvarára ezzel a táblázással hogyan lehet jogszerűen behaladni?"

---

A IX. kerület Mester utcában a Haller utca felé haladva a Tinódi utca és a Berzenczey uta között három - egymást követő - jelzőtábla alatti kiegészítő táblák nem koherensek.

1. A Tinódi utca kereszteződése előtt egy Kötelező haladási irány jobbra tábla található. Alatta egy kiegészítő tábla, amiből arra lehet következtetni, hogy a villamos viszont mehet egyenesen. A KRESZ 53/1/a alapján az utasítást adó jelzőtáblák jelzése a villamosra nem vonatkoznak, így ez a kiegészítő tábla felesleges.

2. A kereszteződés túloldalán egy Behajtani tilos tábla található, alatta egy Kivéve BKK kiegészítő tábla, ami alapján erre az útszakaszra a BKK Zrt., valamint a BKK Zrt.-nek tömegközlekedési szolgáltatást végző egyéb vállalatok tömegközlekedési járművei és kiszolgáló járművei, szervizautói is behajthatnak. Azonban a kereszteződés előtti (az 1. pontban részletezett) kötelező haladási irány jelzőtábla alatti "Kivéve villamos" piktogram alapján erre a szakaszra már csak a villamos hajthat be.

3. Tovább haladva, a Berzenczey utca kereszteződésénél, a villamos járdasziget kezdeténél egy újabb Behajtani tilos jelzőtábla található, ami alatt egy harmadik féle (Kivéve villamos) kiegészítő tábla található. Ezek alapján, ha az előző útszakaszra behajtott volna egy Kivéve BKK "jármű", akkor innen tovább már csak a villamos haladhatna tovább.

Az egységes és célszerű megoldás az lenne, ha mindhárom jelzőtábla alá a "Kivéve BKK" kiegészítő tábla kerülne.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Mester u. 30-32

Hozzászólások

  • Vörös László Kartal hozzászólt a bejelentéshez.

    Igen, most egyésgesek lettek a táblák, de továbbra is érthetetlen:

    1. Miért kell a kivéve villamos kiegészítő tábla a kötelező haladási irány tábla alá, amikor az a tábla nem vonatkozik a villamosra?
    ...
  • Vörös László Kartal visszajelzésére vár.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Mester utca 30-32. számnál a „Behajtani tilos” jelzőtáblák alól a „KIVÉVE VILLAMOS” kiegészítő tábla helyreállítása valóban csak részben valósult meg, erre vonatkozólag
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • T Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • T Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "A IX. kerület Mester utcában a Haller utca felé haladva a Tinódi utca és a Berzenczey uta között három - egymást követő - jelzőtábla alatti kiegészítő táblák nem koherensek. 1. A Tinódi utca kereszteződése előtt egy Kötelező haladási irány jobbra tábla található. Alatta egy kiegészítő tábla, amiből arra lehet k...

  • Vörös László Kartal hozzászólt a bejelentéshez.

    Bár változtak a táblák, de még mindig nem az igazi.

    1. A kereszteződés előtti kötelező haladási irány tábla alatt ott maradt a villamost egyenesen is "engedő" tábla, holott a kötelező haladási irány
    ...
  • Vörös László Kartal visszajelzésére vár.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Mester utca 30-32. – Tinódi utca kereszteződésben, a Haller utca felé haladók irányában a „Behajtani tilos” jelzőtáblák alatt a „KIVÉVE VILLAMOS” ábrás kiegészítő táblá
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Jakab Imola elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Vörös László Kartal bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére