Megoldott

Fordulás tiltás megfordítása

Anonim Járókelő

Az Etele út - Tétényi út kereszteződésében pár napja lett megtiltva a Tétényi úton délről érkezők balra fordulása.
Bár két jól látható táblát is sikerült felszerelni, a mellékelt kép szerint nem igazán sikerül észrevenni. Bár gondolom ha kimennek büntetni azért a lehúzás lemezt feltennék az autósok. Amúgy pedig ez egy igenis hiányzó lehetőség lesz. Egyszerűen járhatatlan út, hogy a XI. kerület É-D irányú főútvonalainak kereszteződéseinek jó részén nincs balra kanyarodási lehetőség, egyszerűen abba az irányba születni kell. Ez nem jó irány, ennek az eredményét látni a képen. A szabály az szabály, de valahol érthető a megszegése.

Az indítékot értem, a mindkét irányból telizöld jól láthatóan nem működött és több baleset is volt. Bár véleményem szerint ez nem a forgalmi kialakítás hibája, ennyi hülyét engednek ki az útra. Azt is értem, hogy a kerületi polgármester kérésére kellett valami látványos pótcselekvés. De így legfeljebb a büntetések fognak megszaporodni és egy baleset esetén egyértelműbb lesz a helyzet. Viszont ez így nem jó, lehetne kevésbé akadályozó módon is. kiszolgálni a kerületi igényeket. Az északi irányból érkezőknek kéne tiltani a balra fordulást a kereszteződésben. Ebből az irányból a Tétényi út - Fehérvári út közötti lakórész továbbra is elérhető lenne, mivel az Etele út úton be tudnak fordulni a Bikszádi utcába. A délről érkezők esetén a következő balra fordulási lehetőség viszont a Bártfai utca, így csak jelentős kerülővel érhető el a pályaudvar és környéke. A Fehérvári és Tétényi utak közötti terület helyi forgalma jelentősen megnehezülve éri el a Bikás park mögötti területetek, piacot, Etele plazát. Erről a területről indulva az Andor utcáig kell kimenni dél felé, úgy lehet elérni a Fehérvári utat, azon az Etele utat, amin már egyenesen lehet haladni egészen a pályaudvarig.

Ehhez egyedül annyi kéne - a két tábla áthelyezésén kívül - hogy a BKK visszateszi az értelmetlenül az Etele útra helyezett 213-as buszt a régi útvonalára, a Kondorosi útra.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Etele út 49

Hozzászólások

 • Szalai Krisztina lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  Az illetékes szakmai válasza alapján.
 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "fordulás tiltás megfordítása"-ról "Fordulás tiltás megfordítása"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  A 00115821-es számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

  Tisztelt Bejelentő !

  Korábban több alkalommal is vizsgáltuk a kereszteződés működését és a baleseti adatok is a
  ...
 • Járókelő Adrián elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Járókelő Adrián megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére